ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλης: Αναλγησία της κυβέρνησης για την Παιδεία, εν μέσω πανδημίας

16:25 - 13 Ιαν 2021 | Πολιτική
Φίλης: Αναλγησία της κυβέρνησης για την Παιδεία, εν μέσω πανδημίας
Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στο Mega το μεσημέρι της Τετάρτης (13/1), σχολίασε επικριτικά τις αλλαγές που προωθεί το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ιδιαίτερα πως δεν υπάρχουν λύσεις για τους φοιτητές και για τον τρόπο που θα εξασφαλίζονται οι σπουδές, παρά την πανδημία. «Τα παιδιά που μπήκαν φέτος στα πανεπιστήμια, δεν χάρηκαν την επιτυχία τους. Παιδιά που βρίσκονται κοντά στη λήψη του πτυχίου δεν μπορούν να ολοκληρώσουν πρακτικές εργασίες. Ακόμα και φοιτητές Ιατρικής σε ανώτερα έτη, κάθονται στο σπίτι τους χωρίς να κάνουν κλινικές ασκήσεις».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «οι συνέπειες στις οικογένειες, στα πανεπιστήμια και στις σπουδές, πρέπει να μας προβληματίσει. Δεν βλέπω όμως τίποτα τέτοιο. Τα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας και με αυξημένα έξοδα έχουν μείωση προϋπολογισμού και τα συγγράμματα δεν έχουν παραδοθεί στους φοιτητές ενώ έχουν ξεκινήσει οι εξ’ αποστάσεως εξετάσεις!».

Υποστηρίζοντας περαιτέρω τον συλλογισμό του, είπε πως, «αυτή και μόνο η αποτυχία, η «παράδοση» της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις εταιρείες κούριερ, θα ήταν αρκετή για μια μεγαλειώδη συγγνώμη και ίσως καμιά παραίτηση ευθιξίας, αν στο υπουργείο βρισκόταν άλλη πολιτική ηγεσία. Όχι όμως εδώ, όπου οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι «σε δυο τρεις πόλεις όλες κι όλες δεν έχουν ακόμα φτάσει τα συγγράμματα»

Επίσης, παράθεσε πως δεν πιστεύει ότι παλιότερες ηγεσίες ΝΔ στο υπουργείο Παιδείας θα συμπεριφέρονταν με τέτοια αναλγησία εν μέσω πανδημίας.

Ταυτόχρονα, καταδικάζει το γεγονός ότι το υπουργείο παιδείας, αποφάσισε να αλλάξει τους όρους εισαγωγής στα πανεπιστήμια, με νέους κανόνες για τη βάση, με τράπεζα θεμάτων σε όλες τις λυκειακές τάξεις και άλλα. 

Τέλος, σχολιάζοντας την βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, αποδοκιμάζει το γεγονός ότι αυτή, δεν υπάρχει και στα ιδιωτικά κολέγια. Αυτό συμβαίνει μάλιστα, την στιγμή που αναγνωρίζονται στους αποφοίτους τους επαγγελματικά δικαιώματα ίδια με των δημόσιων πανεπιστημίων!

«Δυο στα δυο το κέρδος για τους κολεγιάρχες και τις οικογένειες που έχουν να πληρώσουν δίδακτρα! Αν δεν είναι αυτό κοροϊδία σε βάρος των οικογενειών των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, τότε τι είναι;»

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 13 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.