ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Η αλλαγή στο ΑΣΕΠ, οι μετακλητοί και οι εκλογές

10:31 - 15 Ιαν 2021 | Πολιτική
Βορίδης: Η αλλαγή στο ΑΣΕΠ, οι μετακλητοί και οι εκλογές
Για τις αλλαγές στο τρόπο πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, την υπουργοποίησή του και αν αυτή σχετίζεται με πρόωρες εκλογές αλλά και για το ζήτημα των μετακλητών, μίλησε στο MEGA, ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, οι αλλαγές που προκρίνονται στις προσλήψεις του δημοσίου έχουν ως εξής: Αντί ο κάθε φορέας να έχει τη δική του προκήρυξη και προγραμματισμό, θα υπάρχει ένας κεντρικός προγραμματισμός προσλήψεων.

Στη συνέχεια θα διενεργείται ένας ετήσιος γραπτός πανελλαδικώς διαγωνισμός για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο.

«Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή. Θέλουμε να παντρέψουμε τον ετήσιο προγραμματισμό με τον ετήσιο διαγωνισμό που θα είναι γραπτός και οργανωμένος» ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα μόρια στους εξεταζόμενους θα δίδονται μέσω του γραπτού διαγωνισμού, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και τα πτυχία.

Ακόμα, συμπλήρωσε, ότι θα προβλέπεται συνέντευξη για πρόσληψη σε «ειδικές κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού, πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες» με απόφαση του ΑΣΕΠ, ενώ όπως είπε, την τελευταία 20ετία έχουν γίνει 193 αλλαγές στον αρχικό νόμο του ΑΣΕΠ.

Μετακλητοί

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει 3000 μετακλητούς, ο υπουργός απάντησε με αριθμούς.

«Η αλήθεια είναι ότι οι υπηρετούντες σε υπουργεία επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 110 και επί ΝΔ 918. Οι υπηρετούντες σε βουλευτές επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 580, επί ΝΔ είναι 560. Υπήρξε αύξηση στους μετακλητούς των δημάρχων λόγω ενός νόμου που ψηφίστηκε» υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «To 2011 ως υπουργός μπορούσα να έχω 18 μετακλητούς. Τώρα ένας υπουργός παίρνει 10. Μειώθηκαν κατά δύο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πρόσθεσε, βέβαια, ότι οι μετακλητοί, «είναι απολύτως χρήσιμοι για τη δουλειά των υπουργών και των βουλευτών».

Εκλογές

Σε ότι αφορά στο συσχετισμό της υπουργοποίησης του στο χαρτοφυλάκειο των Εσωτερικών με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βορίδης, ήταν ξεκάθαρος.

«Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το πρόσωπο με την ημερομηνία των εκλογών. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι σημαντική διαφορά υπέρ της ΝΔ. Να αισιοδοξήσω μαζί σας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τις επιπτώσεις την πανδημίας και εν συνεχεία θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας. Γιατί μια κυβέρνηση, με πολύ ισχυρή εμπιστοσύνη, να μη προχωρήσει στην ανάταξη της οικονομίας, ενώ θα έχει το μισό της θητείας της μπροστά της, και να πάει σε εκλογές μετά από δύο χρόνια» ανέφερε.

Τόνισε δε ότι η συζήτηση για τις εκλογές έχει κλείσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν υπάρχουν σχετικές συζητήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.