ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σινιάλο» Μητσοτάκη για άνοιγμα-Κάλυψη ενοικίου κατά 80% και τον Φεβρουάριο

12:25 - 15 Ιαν 2021 | Πολιτική
«Σινιάλο» Μητσοτάκη για άνοιγμα-Κάλυψη ενοικίου κατά 80% και τον Φεβρουάριο
Από το βήμα της Βουλής το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία του κορονοϊού, προαναγγέλοντας ουσιαστικά άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά πιθανώς και άλλων επιχειρήσεων. Στη συζήτηση για την πανδημία, σε επίπεδο αρχηγών, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως και οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν εντός χρονοδιαγράμματος.

Καθώς αναμένονται ανακοινώσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιτυχημένη αντιμετώπιση του 2ου κύματος του κορονοϊού στην Ελλάδα, αποδίδοντας τα εύσημα στους υγειονομικούς, αλλά και στους πολίτες: «Η ελληνική κοινωνία έδειξε πειθαρχία στις γιορτές. Αν είχε συμβεί κάτι δραματικό στις γιορτές θα είχε φανεί ήδη στα δεδομένα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα στοιχεία δεν δικαιολογούν εφησυχασμό. Εχουμε δει ταχεία αύξηση κρουσμάτων σε χώρες που χαλάρωσαν, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως "τα επόμενα βήματα είναι προδιαγεγραμμένα: τήρηση των μέτρων, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες έξαρσης του κορονοϊού".

"Ήρθε η ώρα να πάρουμε το ρίσκο ανοίγματος της οικονομίας από τη Δευτέρα τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός", που επισήμανε ότι κάθε μήνας lockdown σημαίνει απώλειες 3 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως από τη Δευτέρα -εφόσον το εγκρίνουν οι επιστήμονες- θα υπάρξει άνοιγμα του λιανεμπορίου με το click away. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα αυξηθούν από τα 300 στα 500 ευρώ.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κάλυψη ενοικίου κατά 80% για τις επιχειρήσεις επεκτείνεται και για τον Φεβρουάριο. Επίσης, δίνεται αυτόματη παράταση για δύο μήνες ακόμα στα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 15 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.