ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Σιγοβράζει το αίτημα προοδευτικής διακυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία

14:45 - 15 Ιαν 2021 | Πολιτική
Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας επέρριψε για μια ακόμα φορά η κυρία Φώφη Γεννηματά κατά την συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

Όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, η κα. Φώφη Γεννηματά μίλησε για την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Έκανε λόγο μάλιστα για «αίτημα που σιγοβράζει» στην κοινωνία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς της πανδημίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Μέγαρο Μαξίμου αρνήθηκε να υιοθετήσει τις προτάσεις του κόμματός της για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, στοχευμένα τεστ ανα περιφέρεια και εξειδικευμένα μέτρα για το άνοιγμα του τουρισμού. Υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ είχε πρώτο θέσει στον δημόσιο διάλογο την υποχρεωτική χρήση μάσκας ενώ έκρουε εγκαίρως τον κώδωνα κινδύνου για επέλαση δεύτερου κύματος πανδημίας ζητώντας μέτρα για αποφυγή συνωστισμού σε ΜΜΜ και σχολεία.

«Αφήσατε τα σχολεία να λειτουργούν με 25-30 μαθητές ανα τάξη ενώ εξελίχθηκε σε φιάσκο οι δωρεάν παροχή μασκών» είπε.

«Προτείναμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα για ενίσχυση νοσοκομείων Βορείου Ελλάδας, για αποφυγή συνωστισμού σε εκκλησίες. Πάρτε την απόφαση να εντάξετε το υγειονομικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά» υπογράμμισε σε άλλο σημείο τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

«Η πολιτική του βλέποντας και κάνοντας έχουν παρενέργειες. Οι παλινωδίες τα μπρος πίσω είναι πολλές. Στις 4.11.2020 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευδε το ενδεχόμενο λοκ νταουν. Έπεσε έξω, καθώς 3 ημέρες μετά ανακοινώθηκε λοκ νταουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ καυτηρίασε και τον εμβολιασμό αξιωματούχων κατά προτεραιότητα.Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «θα ζήσουμε κοσμογονικές αλλαγές. Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι ίδια. Χρειάζεται σχέδιο και δράσεις σε όλα τα επίπεδα και το εμβόλιο δεν αρκεί. Είναι το βαρύ πυροβολικό αλλά το πεζικό μας οι στρατιώτες είναι το προσωπικό στην πρώτη γραμμή. Δεν θα σταματήσω να υπερασπίζομαι το ΕΣΥ. Δεν μπορεί να μείνει η κοινωνία κλειδωμένη στα σπίτια της. Κάθε λοκ ντάουν κοστίζει στην οικονομία και στις ανθρώπινες σχέσεις. Κοστίζει στην Δημοκρατία και στα δικαιώματα όλων μας. Αλλά κυρίως των πιο ευάλωτων. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το αίτημα των πολιτών να πάρει την ζωή του πίσω με ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος τιμής το συμβόλαιο του Κινήματος Αλλαγής. Η αποστολή της προοδευτικής διακυβέρνησης αυτή είναι και το αίτημα που σιγοβράζει στους πολίτες που επιθυμούν μια νέα αλλαγή.

Για τον ρυθμό των εμβολιασμών είπε ότι είναι χαμηλός και «λειτουργεί εις βάρος της υγείας των πολιτών και της οικονομίας. Εμβόλια υπάρχουν τα οποία σε συνδυασμό με το ασφαλές άνοιγμα θα έδιναν οξυγόνο στην οικονομία και την κοινωνία. Γιατί δεν εμβολιάζετε με πιο γρήγορους ρυθμούς; Απαιτείται διαφάνεια στην σειρά εμβολιασμών».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.