ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Σύσκεψη με Κικίλια για τις μεταλλάξεις-Προσοχή στην Αττική

12:09 - 22 Ιαν 2021 | Πολιτική
Κορονοϊός: Σύσκεψη με Κικίλια για τις μεταλλάξεις-Προσοχή στην Αττική
Σύσκεψη με θέμα το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, έχει συγκαλέσει στο υπουργείο Υγείας στις 13:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Άλλωστε, σήμα στις χώρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τις μεταλλάξεις και τον εντοπισμό τους έστειλαν και οι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης (21/1).

Η μετάλλαξη του κορονοϊού στην Ελλάδα δεν έχει -ακόμη τουλάχιστον- μπει στην εξίσωση, ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα της αγοράς. Οι ειδικοί, άλλωστε, επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία πως ειδικά στην Αττική πρέπει οι αρχές να είναι σε διαρκή εγρήγορση.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 22 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.