ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση Αμυρά σε Αρσένη: Υπό...διερεύνηση η νομιμότητα του μότο κρος

12:11 - 26 Ιαν 2021 | Πολιτική
Απάντηση Αμυρά σε Αρσένη: Υπό...διερεύνηση η νομιμότητα του μότο κρος
«Εάν υπήρξε παράβαση… το ψάχνουμε. Βεβαίως και θα εφαρμοσθεί ο Νόμος. Δεν υπάρχει κανένα θέμα επ’ αυτού. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου» απάντησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς στον Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας, όταν ο τελευταίος ζήτησε ο πρωθυπουργός να δηλώσει δημοσίως ότι αποδοκιμάζει την παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας μέσα από την άσκηση μότο κρος σε δάση και εθνικούς δρυμούς.

Σχετικά με το ερώτημα του βουλευτή για τον αριθμό των παραβάσεων με μότο κρος που έχουν καταγραφεί σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές μετά τις 29 Νοεμβρίου, που είχε συμβεί το περιστατικό με την χρήση μότο κρός στην Πάρνηθα από το πρωθυπουργικό ζεύγος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε: «Έχουν καταγραφεί δυο περιστατικά διεξαγωγής μότο κρος από ιδιώτες στον Εθνικό Πάρκο Σχοινιά. Έγιναν συστάσεις και στα δυο περιστατικά, διότι δεν γνώριζαν την απαγόρευση και δεν υπήρχαν ταμπέλες». 

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Κ. Αρσένη, για τις καταγγελίες περιπατητών για καταιγισμό μότο κρος στο Ποικίλο όρος, στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, στην Πεντέλη και το αισθητικό δάσος Καισαριανής. Ο βουλευτής τόνισε ότι τα πολλαπλά περιστατικά παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, είναι αποτέλεσμα του αρνητικού παραδείγματος του πρωθυπουργικού ζεύγους, που φαίνεται να έδωσε το μήνυμα και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για ανοχή της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής παράβασης.

Όπως είπε ο Κ. Αρσένης, η 29η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η σύζυγος του πρωθυπουργού εθεάθη στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας να κάνει μότο κρος, αποτέλεσε το έναυσμα για πολλαπλά περιστατικά σε εθνικούς δρυμούς και δασικές προστατευόμενες περιοχές. «Το μήνυμα που στάλθηκε από εσάς είναι ότι μπορεί ο καθένας να κάνει μότο κρος σε όποια δάσος θέλει» σημείωσε ο Κ. Αρσένης «παρά το γεγονός ότι χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων εντός των δασών είναι παράνομη. Απαιτείται άμεσα ο Πρωθυπουργός να κάνει ξεκάθαρη δήλωση ότι το μοτο κρος εντός δασών και εθνικών δρυμών αποτελεί παράνομη ενέργεια που προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον και δεν θα γίνεται ανεκτή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.