ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπυράκη: Η ΕΕ είναι σε πόλεμο με την AstraZeneca

14:48 - 26 Ιαν 2021 | Πολιτική
Σπυράκη: Η ΕΕ είναι σε πόλεμο με την AstraZeneca
«Είμαστε σε πόλεμο γιατί η Astrazeneca διοχετεύει τα εμβόλια στη Μεγάλη Βρετανία ενώ δεν έχει παραδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις ποσότητες για τις οποίες έχει δεσμευτεί» σημείωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης(26/1).

Η ευρωβουλευτής, συνέχισε τον συλλογισμό της στο ΘΕΜΑ 104.6, λέγοντας πως «η εταιρία προτιμά να διοχετεύει τα εμβόλιά της σε τρίτες χώρες, όπου οι τιμές πώλησης είναι πιο ακριβές και να αθετεί τα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων, στα οποία έχει δεσμευτεί με την Κομισιόν, παρότι είχε χρηματοδοτηθεί στη έρευνά της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχουν συγκεκριμένες ρήρτες για την παράδοση».

Επιπλέον πρόσθεσε, ότι «η AstraZeneca είχε δεσμευτεί για το πρώτο τρίμηνο να δώσει 80 εκατ. δόσεις, έριξε την ποσότητα αυτή στις 31 εκατομμύρια και αυτή την ώρα λέει θα καθυστερήσει κι άλλο η παράδοση», τονίζοντας ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει με δεμένα χέρια».

«Αν πάμε σε εμπορικό πόλεμο με βάση τα εμβόλια δεν θα έχουμε καλή κατάληξη. Η ΕΕ θα εξαντλήσει όλη την πίεση και τα μέσα που διαθέτει ώστε να μην φεύγουν εμβόλια που παράγονται στο έδαφός της, όπως της Pfizer προς τρίτες χώρες. Αυτή η σφαίρα έχει φύγει, γίνονται ήδη τέτοιες συζητήσεις».

«Η Pfizer φαίνεται ότι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις παραδόσεις» υπογράμμισε η κυρία Σπυράκη, σημειώνοντας επιπροσθέτως ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2021 θα έχουμε αρκετά εμβόλια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να εμβολιαστούν οι πληθυσμοί όπως ακριβώς το έχει σχεδιάσει κάθε χώρα. Είναι μία μετάθεση στο χρόνο βέβαια αυτό», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 26 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.