ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαροπούλου-Ιερώνυμος: Τι είπαν στη συνάντησή τους και τι δώρα αντάλλαξαν

15:37 - 26 Ιαν 2021 | Πολιτική
Σακελλαροπούλου-Ιερώνυμος: Τι είπαν στη συνάντησή τους και τι δώρα αντάλλαξαν
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο,συναντήθηκε την Τρίτη (26/1) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την πανδημία να βρίσκεται, ασφαλώς, στο επίκεντρο.

«Η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους έως σήμερα. Τα κατά καιρούς παρουσιαζόμενα προβλήματα και δυσκολίες βρίσκουμε τρόπους να τα αντιμετωπίζουμε» σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος, για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Αρχιεπισκοπή.


«Ήταν μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε ότι «έμπρακτη αλληλεγγύη του Μακαριωτάτου προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και η ευαισθησία του απέναντι στα προβλήματα της πατρίδας επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Εκκλησίας ως φορέα νοήματος και εμπιστοσύνης»

Αυτές οι δηλώσεις, έρχονται ως επιστέγασμα της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο πλευρών που είχαν αποστασιοποιηθεί ,ειδικότερα μετά την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών, όταν η κ.Σακελλαροπούλου δεν είχε ασπαστεί το σταυρό και δεν ακολούθησε το τελετουργικό της Εκκλησίας, όπως έλεγαν εκκλησιαστικές πηγές. 


Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τη ΠτΔ για την επίσκεψή της, ευχήθηκε, «οι καλές αυτές σχέσεις να συνεχισθούν με την παρουσία και το ενδιαφέρον και της Εξοχωτάτης Νέας Προέδρου, κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προς το συμφέρον της πατρίδας μας, της Ορθοδοξίας και του λαού, ο οποίος σέβεται και τιμά τα ιερά και όσια της φυλής και του ευσεβούς Γένους μας».Έπειτα, ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στην Πρόεδρο μία ασημένια εικόνα του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα τονίζοντας, ότι ο πρώτος που πίστεψε τον Απόστολο των Εθνών ήταν ο δικαστικός Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης.Από την μεριά της, η Πρόεδρος έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο ως αναμνηστικό δώρο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα που φέρουν το εθνόσημο και  δήλωσε πως συζητήθηκαν «διάφορα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τον τόπο μας. Στο επίκεντρο, ασφαλώς, βρέθηκε η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην ζωή όλων μας. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Είναι κοινή μας, όμως, και αισιόδοξη διαπίστωση ότι η απειλή μας έφερε πιο κοντά. Μιλήσαμε για το εμβόλιο και την μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε τον ουσιαστικό ρόλο της Εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή». Συζήτησαν, επίσης, για τον ουσιαστικό ρόλο της Εκκλησίας σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του έθνους μας και αναφέρθηκαν στην μεγάλη συνεισφορά της στον αγώνας της ανεξαρτησίας, συνεισφορά που θα αναδειχθεί στις επετειακές εκδηλώσεις.«Ήταν μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου και κατέληξε λέγοντας ότι «έμπρακτη αλληλεγγύη του Μακαριωτάτου προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και η ευαισθησία του απέναντι στα προβλήματα της πατρίδας επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Εκκλησίας ως φορέα νοήματος και εμπιστοσύνης»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.