ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα στις διερευνητικές

17:06 - 26 Ιαν 2021 | Πολιτική
Γεραπετρίτης: Αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα στις διερευνητικές
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, προχωράει με την κρίση του και την άποψή του». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε ερώτηση για το τι συνυπολογίζει ο πρωθυπουργός στις αποφάσεις του για τα εθνικά θέματα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά FM" για το θέμα των διερευνητικών με τη Τουρκία, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως "είμαστε ικανοποιημένοι εκ του γεγονότος ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι και συζητούμε με την Τουρκία (...) Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν διαρκείς δίαυλοι επικοινωνίας ώστε να αποσυμπιέζεται η οποιαδήποτε ένταση. Πολλώ δε, μάλλον, που η συγκυρία είναι κατ' εξοχήν ευνοϊκή για τη χώρα", υπογράμμισε ο υπουργός επικαλούμενος την πολυσχιδή διπλωματία, αλλά και την ισχυρή επιχειρησιακή θέση της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε πως, "όταν γίνεται η επανάληψη μιας διαδικασίας μετά από πέντε χρόνια, διαδικαστικά ζητήματα τίθενται στην αρχή (…) δεν υπάρχουν ουσιαστικά θέματα που συζητούνται. Αυτά, ελπίζουμε, θα έλθουν στις επόμενες συναντήσεις", ανέφερε, υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως το "κατ' αρχήν θετικό κλίμα και εκ μέρους της Τουρκίας". Η παρουσία, εξάλλου, του διπλωματικού συμβούλου του Τούρκου Προέδρου στις διερευνητικές σηματοδοτούσε αφενός τη σημασία που αποδίδει η τουρκική Προεδρία, αφετέρου ίσως θέλει να έχει το δικό του "μάτι" σε αυτές.

"Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα, εμείς στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου θα το επιδιώξουμε", κατέληξε ο Γ. Γεραπετρίτης ως προς το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στο ερώτημα αν αναμένεται συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, απάντησε πως "είναι πρόωρο να συζητάμε για συζήτηση στο ανώτατο επίπεδο, βεβαίως είναι αυτονόητο ότι οι ηγέτες θα πρέπει να συνομιλούν μεταξύ τους", κάτι που, πρόσθεσε, είναι προς την ωφέλεια των λαών, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες.

Επιπλέον απάντησε στο πότε θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος των διερευνητικών, λέγοντας ότι πρέπει να δούμε και το καλεντάρι των δύο διπλωματικών αποστολών, είναι κάτι που θα οργανωθεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:22 - 26 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.