ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Άμεση προσωρινή σύνταξη σε όσους έχουν κάνει αίτηση

21:31 - 28 Ιαν 2021 | Πολιτική
Χατζηδάκης: Άμεση προσωρινή σύνταξη σε όσους έχουν κάνει αίτηση
Για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους από την πανδημία, τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1, «η κυβέρνηση και ο προηγούμενος υπουργός κινήθηκαν ταχύτατα και έχουν υιοθετηθεί προγράμματα για την στήριξη των επιχειρήσεων και τον εργαζομένων», επισημαίνοντας ότι η δαπάνη για αυτά τα προγράμματα είναι 3,5 δισ. ευρώ.

«Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έδρασε αμέσως και η ανεργία παρέμεινε στις τάξεις του 16% περίπου», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως «είμαστε σε άγνωστο πεδίο λόγω της πανδημίας, βλέπουμε τι γίνεται και στις άλλες χώρες».

Παράλληλα, ανέφερε πως καταρτίζεται ένα κυβερνητικό σχέδιο για την εποχή μετά την «αποσωλήνωση» της οικονομίας «για να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα το μέγιστο δυνατόν», είπε, τονίζοντας πως «θα δώσουμε έμφαση στα προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ ώστε να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι», ενώ όπως ανέφερε θα δοθεί και έμφαση στα ψηφιακά προγράμματα.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και από την προηγουμένη διοίκηση του υπουργείου και από την διοίκηση του ΕΦΚΑ και όπως είπε προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΦΚΑ.

Τόνισε πως έχει δημιουργηθεί μια oμάδα έργου με project μάνατζερ και μαζί με την διοίκηση του ΕΦΚΑ θα επεξεργαστούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό. Αυτά θα γίνουν πολύ γρήγορα, τόνισε.

Στόχος όπως είπε είναι «να ανακουφίσουμε αμέσως τον κόσμο» και αποκάλυψε πως «για τους ανθρώπους που έχουν υποβάλει αίτημα για σύνταξη και είναι πάνω από 62 ετών θα τους δοθεί προσωρινή σύνταξη η οποία θα είναι αντίστοιχη της εθνικής σύνταξης με βάσει τα χρόνια που έχουν δουλέψει».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 28 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.