ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταραντίλης: Αύξηση κρουσμάτων 34-40% στην Αττική

14:08 - 01 Φεβ 2021 | Πολιτική
Ταραντίλης: Αύξηση κρουσμάτων 34-40% στην Αττική
Στην αύξηση κρουσμάτων στην Αττική στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, στην ενημέρωση των συντακτών τη Δευτέρα (1/2).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων 34-40% στην Αττική. «Θα έπρεπε οπδωσήποτε να προσαρμοστούμε έγκαιρα στις νέες αυτές συνηθήκες», εξήγησε. «Είχαμε την εισήγηση της επιτροπής και πήραμε τις αποφάσεις», συνέχισε, δικαιολογώντας την απόφαση για νέους περιορισμούς στην αγορά. «Ακριβώς το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας μας», υπογράμμισε. 

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε πως πρόκειται για ένα «νέο δεδομένο», αλλά «όπως ξέρουμε όλοι, χωρίς να είμαστε, ωστόσο, ειδικοί, ιοί και μεταλλάξεις πάντα συνυπάρχουν». «Δεν υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέχρι τώρα με βάση τις επιστημονικές έρευνες και ό,τι υποστηρίζουν ειδικοι, οι μεταλλάξεις δεν είναι κάτι το οποίο δεν αντιμετωπίζεται, «δεν φαίνεται να μην αντιμετωπίζεται από τα μέχρι εμβόλια», σημείωσε. «Είμαστε σε εγρήγορση, πάντα δρούμε προληπτικά έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», υπογράμμισε ο κ. Ταραντίλης. 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό και ταυτόχρονα συνεχίζει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την πραγματική οικονομία και την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα διαπίστωσαν αυξήσεις στις απολαβές τους. Πρώτον διότι μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και δεύτερον διότι αναβλήθηκε η εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα», πρόσθεσε. 

Όπως είπε ο κ. Ταραντίλης «παράλληλα συνεχίζεται η οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία. Μόνο την εβδομάδα που πέρασε καταβλήθηκε σχεδόν 1 δισεκ. σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, της στήριξης των εκμισθωτών για μειωμένα μισθώματα και του πέμπτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, το μισό της οποίας όπως και στον προηγούμενο κύκλο είναι μη επιστρεπτέο».

Υπενθύμισε πως για το 2021 έχουν προϋπολογιστεί 7,5 δισ. ευρώ για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, ποσό που ήδη ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί.

 
 
 
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.