ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντοζαμάνης: Ανοσία μέχρι αρχές καλοκαιριού για να ανοίξει η τουριστική περίοδος

14:39 - 08 Φεβ 2021 | Πολιτική
Κοντοζαμάνης: Ανοσία μέχρι αρχές καλοκαιριού για να ανοίξει η τουριστική περίοδος
Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η μάχη που δίνεται, θα συνεχιστεί, δήλωσε από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που πραγματοποιεί από το πρωί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, με στόχο να συναντήσει και να ανταλλάξει απόψεις με διοικητές νοσοκομείων και το προσωπικό που δίνει από την πρώτη γραμμή τη μάχη με την Covid-19.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η χώρα μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να βρίσκεται ψηλά στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς εμφανίζει και πράσινα σημεία στον επιδημιολογικό χάρτη και πως με την τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό «όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, είπε ότι στη χώρα μας, που έχει διασφαλίσει τα εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού, διεξάγεται ομαλά.

Επανέλαβε την αποτελεσματικότητά του διευκρινίζοντας ότι στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθούν περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές.

«Με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει, θα αναπτυχθούν 1.018 εμβολιαστικές γραμμές σε όλη την Επικράτεια και 73 στην Κρήτη. Όσο έρχονται εμβόλια τόσο θα ανοίγουν τα εμβολιαστικά κέντρα, δεν υπάρχει θέμα έλλειψης εμβολίων και μάλιστα το έχουμε πει σε ό,τι αφορά το εμβόλιο που έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε, για κάθε πρώτη δόση που γίνεται, κρατάμε και τη δεύτερη, για να είμαστε σίγουροι ότι ο συμπολίτης μας θα θωρακιστεί πλήρως, ακόμη και στο ενδεχόμενο να υπάρξει μελλοντικό πρόβλημα σε σχέση με την παράδοση εμβολίων» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που ξεκαθάρισε ότι τα εμβόλια της AstraZeneca αρχικά θα γίνουν σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι στόχος είναι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού που θα δώσει τη δυνατότητα να χτιστεί το τοίχος ανοσίας και, όπως και στην Κρήτη, έτσι και στην υπόλοιπη Ελλάδα να ανοίξει η τουριστική περίοδος και η οικονομική δραστηριότητα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.