ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης άνοιξε την πόρτα στους (εμβολιασμένους) Ισραηλινούς τουρίστες

19:40 - 08 Φεβ 2021 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης άνοιξε την πόρτα στους (εμβολιασμένους) Ισραηλινούς τουρίστες
Συγχαρητήρια στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου «για τον γρήγορο ρυθμό που εμβολιάζετε τους πολίτες σας» έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας για να υποδεχθεί όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς τουρίστες στη χώρα μας το προσεχές καλοκαίρι.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι υπουργοί Τουρισμού μας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό. Θέλω να υποδεχθώ όσο το δυνατόν συντομότερα Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση για μια διμερή συμφωνία ώστε να έχουν οι Ισραηλινοί τη δυνατότητα να έρχονται στην Ελλάδα με απλοποιημένες διαδικασίες και χωρίς καραντίνες καθώς εκεί οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, λέγοντας πως είναι σημαντική, ενώ επισήμανε ότι «η Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει θάλασσα ειρήνης για όλες τις χώρες».

Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα επανέλθει πολύ σύντομα από την οικονομική κρίση μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο φάρμακο κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ, είπε πως είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

Μετά τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών υπεγράφη η ελληνοϊσραλινή συμφωνία για τον τουρισμό

Πράσινο διαβατήριο

«Συζητήσαμε για μία συμφωνία περί ενός πράσινου διαβατηρίου. Ισραηλινοί πολίτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, μόλις αρθεί η καραντίνα», τόνισε από τη μεριά του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου .

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 20:09 - 08 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.