ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: «Όχι» χρονοδιακόπτης στα SMS-Τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων

21:26 - 08 Φεβ 2021 | Πολιτική
Γεωργιάδης: «Όχι» χρονοδιακόπτης στα SMS-Τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων
Για τα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές και τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με το take away το πρωί του Σαββάτου (6/2), μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

«Το ζήτημα δεν είναι να σκεφτόμαστε πώς να παραβιάσουμε τα μέτρα, αλλά πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Όποιος θέλει να συνεχίσει προς αυτήν τη μιζέρια, δεν τηρεί τα μέτρα.

Το μέτρο του sms υπάρχει για να δίνει την αίσθηση της ευθύνης μετακίνησής του.

Για το μέτρο ακορντεόν, υπάρχει έστω και ένα κράτος που δεν ακολουθεί το ίδιο μέτρο; Όταν η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρε ακολουθούν τα ίδια μέτρα, από την Ελλάδα τι περιμένετε; Να κάνει θαύματα;

Για το take away, αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής να εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης. Το Σάββατο το πρωί είδαμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το πήραμε πίσω. Είναι τόσο μεγάλο θέμα για τρεις ώρες που έγινε αυτό;».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να υπάρξει χρονοδιακόπτης στα SMS που στέλνουμε για τις μετακινήσεις μας καθώς μεταξύ άλλων «οι εταιρείες αρνούνται λόγω προσωπικών δεδομένων».

Αναφερόμενος στις λαϊκές, αλλά και στις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων είπε:

«Είχα πει από το Σάββατο, ότι βλέπω με σκεπτικισμό το κλείσιμο των λαϊκών. Το Σάββατο κάναμε έλεγχο σε σούπερ μάρκετ και είδαμε τεράστιες ουρές.

Αν το άλλο Σάββατο κλείναμε τις λαϊκές, δεν θα είχαμε περισσότερες ουρές στα σούπερ μάρκετ; Για πρακτικούς λόγους, αποφασίσαμε να μείνουν ανοιχτές οι λαϊκές.

Τιμώ και σέβομαι την Επιτροπή και μας έχει συμβουλέψει σωστά. Τις τελικές αποφάσεις, τις λαμβάνει η κυβέρνηση».

Καταληκτικά, για τους ανθοπώλες, ενόψει και του Αγίου Βαλεντίνου όπου ανεβαίνει ο τζίρος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι σήμερα είχε δύο ώρες συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου τονίζοντας πως «ψάχνουμε να βρούμε λύση».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:42 - 08 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.