ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown: Με διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30 τα νέα μέτρα

18:19 - 09 Φεβ 2021 | Πολιτική
Lockdown: Με διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30 τα νέα μέτρα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες και αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Την εφαρμογή lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου, από αύριο Τετάρτη, εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το γενικότερο πλαίσιο των μέτρων, που αργότερα θα εξειδικεύσουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου αλλά και η συνεδρίαση των ειδικών που ολοκληρώθηκε αποφάνθηκαν «λουκέτο» στην πρωτεύουσα, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Οι επιστήμονες της χώρας χρειάστηκαν λιγότερη από μια ώρα για να αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να περάσει σε αυστηρό lockdown, τύπου Μαρτίου. Εντός της ημέρας η ίδια η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα ανακοινώσει πότε θα εφαρμοστούν τα νέα και πόσο θα διαρκέσουν.

Έτσι λοιπόν, λίγες μόλις μέρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η τελευταία δέσμη μέτρων η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να κλείσουν καταστήματα, τα οποία δεν θα λειτουργούν ούτε με τη μέθοδο του click away, αλλά και τα σχολεία, τα οποία πριν από λίγες μέρες άνοιξαν.

Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες αν και ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο, οι επιστήμονες προκρίνουν την Πέμπτη ως μέρα εφαρμογής των μέτρων και το πιθανότερο είναι πως θα διαρκέσει για 14 ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.