ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Σημαντικό η δημόσια διοίκηση να «αγκαλιάσει» τις μεταρρυθμίσεις

23:05 - 10 Φεβ 2021 | Πολιτική
Βορίδης: Σημαντικό η δημόσια διοίκηση να «αγκαλιάσει» τις μεταρρυθμίσεις
Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και την ίδρυση μονάδων εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε στην ατζέντα της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας πως σε αυτήν θα πρέπει να τεθούν θέματα όπως η κινητικότητα, ο τρόπος επιλογής των προϊσταμένων, η αξιολόγηση και η επιμόρφωση του προσωπικού, η αξιοποίηση της τηλεργασίας.

Ο κ. Βορίδης περιέγραψε τη δημόσια διοίκηση ως ένα «μεγάλο καράβι που στρίβει δύσκολα». «Παίρνοντας όμως συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα μπορέσουμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. «Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας, όλα θα κριθούν στο πεδίο της εφαρμογής. Είναι σημαντικό η ίδια η δημόσια διοίκηση να αγκαλιάσει την προσπάθεια και αντιληφθεί τη σημασία της μεταρρύθμισης» τόνισε.

Παράλληλα, ο  υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο νέο νόμο για το ΑΣΕΠ, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία μιας διαφανέστερης και ταχύτερης διαδικασίας προσλήψεων στο δημόσιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ. Επισήμανε ακόμη, πως ο τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις, αποτελεί έναν από τους άξονες της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.