ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Να σταματήσει η Ελλάδα να χρησιμοποιεί απειλητική ρητορική

16:46 - 11 Φεβ 2021 | Πολιτική
Ακάρ: Να σταματήσει η Ελλάδα να χρησιμοποιεί απειλητική ρητορική
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη σήμερα (11/2) ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για απειλητική ρητορική και πως προκαλεί ένταση.

Όπως όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα χρειάζεται να μείνει μακριά από την ένταση, να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα, να καταλάβει ότι αυτό δεν βγάζει πουθενά με την Άγκυρα».

«Αν η Τουρκία δεν είχε δράσει στα σύνορά της, πρέπει να σκεφτούμε την εισροή μεταναστών που θα είχε η Ευρώπη», δήλωσε ακόμη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είτε πρόκειται για Κύπρο, Αιγαίο ή Μεσόγειο, η προσδοκία της Τουρκίας προς τα τρίτα μέρη είναι να είναι αντικειμενικά και να αξιολογούν τα προβλήματα στο πλαίσιο της λογικής, σύμφωνα με το Anadolu.

«Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Μέχρι τώρα αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά!», είχε δηλώσει προ ημερών ο Ακάρ κατηγορώντας ξανά την Ελλάδα για επεκτατικές βλέψεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:53 - 11 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.