ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιόπουλος: Η Κεραμέως δίνει «λύση Ερντογάν» με αστυνομία στα Πανεπιστήμια

10:27 - 12 Φεβ 2021 | Πολιτική
Ηλιόπουλος: Η Κεραμέως δίνει «λύση Ερντογάν» με αστυνομία στα Πανεπιστήμια
«Αυτό που κάνει η κυρία Κεραμέως με την αστυνομία στα Πανεπιστήμια δεν είναι ευρωπαϊκή λύση, αλλά λύση από την Τουρκία του Ερντογάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ρίχνοντας πυρά στην κυβέρνηση για το νέο νομοσχέδιο στην παιδεία.

Mιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, την Παρασκευή 12/2, δήλωσε πως,  «Αυτές τις μέρες βλέπουμε τι γίνεται στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουμε μόνιμη αστυνομική παρουσία και τον Ερντογάν να προσπαθεί να διορίσει τους πρυτάνεις. Δεν είμαστε πολύ πίσω όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στη βία. Δηλαδή γνωρίζει ο κ. Χρυσοχοίδης καλύτερα από τους πρυτάνεις τι συμβαίνει τα πανεπιστήμια;» αναρωτήθηκε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Προφανώς υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές που πρέπει να αντιμετωπιστούν» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας όμως ότι «έχουμε πανεπιστήμια όπως το ΕΚΠΑ και το ΑΠΘ στα καλύτερα του κόσμου και τα οποία προφανώς δεν είναι κέντρα ανομίας, αλλά όποιος παρακολούθησε αυτές τις μέρες τη συζήτηση θα νόμιζε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για τις φυλακές και όχι για τα πανεπιστήμια».

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «από τη στιγμή που έχει καταργηθεί το άσυλο η ΕΛΑΣ έχει παρέμβει 4 φορές μόνο, άρα δεν μιλάμε για ένα γενικευμένο φαινόμενο. Μιλάμε για μία χώρα που είναι μέσα στις τρεις πρώτες σε αναλογία αστυνομικών ανά πολίτη και στην οποία δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο και η αστυνομία μπορεί να παρέμβει ανά πάση στιγμή. Εάν αυτή την ώρα τα πανεπιστήμια είναι κέντρα ανομίας το πρώτο που κάνεις δεν είναι να προσλάβεις άλλους 1000 ειδικούς φρουρούς μέσα στο τρίτο κύμα πανδημίας μάλιστα, αλλά να διώξεις τον Χρυσοχοΐδη, γιατί παραδέχεσαι έχεις ένα υπουργό που είναι άχρηστος. Ένας υπουργός που δεν έχει κανένα νομικό εμπόδιο και διαθέτει τους περισσότερους αστυνομικούς στην Ευρώπη και δεν μπορεί να παρέμβει. Άρα είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του και μας το έχει αποδείξει όταν του φύγανε μέσα από τα χέρια ο Παππάς και ο Λαγός της Χρυσής Αυγής. Συζητάμε στη βάση της ιδεοληψίας και της αποτυχίας της ΝΔ».

 

Όριο βαθμολογίας στην εισαγωγή στα ΑΕΙ

Αναφερόμενος στη θεσμοθέτηση ορίου βαθμολογίας για την είσοδο στα πανεπιστήμια, ο κ. Ηλιόπουλος, είπε ότι «με βάση τις αναλύσεις που κάναμε και εκτιμήσεις από τις βάσεις της προηγούμενης χρονιάς, θα μείνουν εκτός ΑΕΙ 24.000, είναι ένας μεγάλος αριθμός». Επέκρινε δε τον πρωθυπουργό ότι «δεν γνώριζε ότι με τον τρόπο που νομοθετεί αποκλείονται τα περίπου 600 παιδιά που μπαίνουν από τα νυχτερινά λύκεια»

 «Η θεσμοθέτηση ορίου βαθμολογίας δεν είναι μία συζήτηση για την ποιότητα της εκπαίδευσης, είναι μία συζήτηση για τη δημιουργία πελατείας στο ιδιωτικά κολλέγια. Είναι ανορθολογικό να μην δίνεις σε ένα παιδί, με τον κόφτη που βάζεις, το δικαίωμα να μπει στο πανεπιστήμιο, εάν έχει τα χρήματα θα πάει στο ιδιωτικό κολλέγιο και θα αποκτήσει ένα πτυχίο ισότιμο, με βάση μία νυχτερινή τροπολογία της κυρίας Κεραμέως, με των δημοσίων ΑΕΙ», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις χαμηλές επιδόσεις που έχουν μαθητές στις πανελλαδικές σημείωσε ότι «όταν έχεις τέτοια αποτελέσματα, το κύριο ερώτημα είναι πού λειτουργεί και πού δεν λειτουργεί αποτελεσματικά το σχολείο και όχι πώς θα τιμωρήσεις τα παιδιά για ανεπάρκειες που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική βάση συζήτησης» τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.