ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια-Προσοχή στις βεβαιώσεις μετακίνησης

19:27 - 12 Φεβ 2021 | Πολιτική
Χαρδαλιάς: Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια-Προσοχή στις βεβαιώσεις μετακίνησης
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μπαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας, πλήν της Σκύρου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε και τα νέα δεδομένα με τις βεβαιώσεις μετακίνησεις εργαζομένων στην Αττική.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν ανά περιοχή τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι δήμοι Αγίου Νικολάου, Θήρας και Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική παραμένουν στην κατηγορία αυξημένης επιτήρησης, όπως και το Ρέθυμνο.

Ο κύριος Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις βεβαιώσεις μετακίνησης, τονίζοντας πως υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, στο έγγραφο από την Εργάνη. Οι δικαιούχοι πλέον είναι πολύ λιγότεροι και δεν έχουν δικαίωμα μετακίνησης οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

Επίσης δεν μπορούν να έχουν σχετικό έγγραφο και όσοι έχουν δηλωθεί σε αναγκαστική τηλεργασία. Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί το επόμενο διάστημα, τόσο στους εργασιακούς χώρους,. όσο και στους δρόμους.

Για τα νέα δεδομένα σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης δείτε ΕΔΩ

Για τη μετακίνηση των επιστημόνων- αυτοαπασχολούμενων και των δημοσιογράφων ο κ. Χαρδαλιάς είπε:

Σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι, που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ, πχ Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.

Όσον αφορά στη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:54 - 12 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.