ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Η Πολιτεία καλύπτει με μια δέσμη μέτρων την αγορά

11:22 - 13 Φεβ 2021 | Πολιτική
Παπαθανάσης: Η Πολιτεία καλύπτει με μια δέσμη μέτρων την αγορά
«Η Πολιτεία καλύπτει με μια δέσμη μέτρων όλη την αγορά», ανέφερε το πρωί του Σαββάτου (13/2) ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη της αγοράς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων και να μην κλείσει καμία επιχείρηση. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ιδιοκτητών ακινήτων με το 80% του ποσού του ενοικίου ως αφορολόγητη αποζημίωση, λέγοντας ότι σχεδόν δεν θα υποστούν απώλειες.

«Είναι ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας και θέλουμε να τους στηρίξουμε», είπε ο κ. Παπαθανάσης. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, διαβεβαίωσε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα παραμείνει συνδεδεμένη με την προστασία των θέσεων απασχόλησης.

Σχετικά με την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογράμμισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα και επανέλαβε ότι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί γιατί είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Τέλος όσον αφορά τις μετακινήσεις και τις νέες βεβαιώσεις για τους εργαζόμενους διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, ωστόσο «όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προμηθευτούν τα νέα έγγραφα που απαιτούνται», όπως τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 13 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.