ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Σας λιβανίζουν τα ΜΜΕ- Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

14:59 - 17 Φεβ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Σας λιβανίζουν τα ΜΜΕ- Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή
Με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Μέσα ενημέρωσης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προωθεί «στα μουλωχτά» χαριστικές ρυθμίσεις για ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και προωθεί την αύξηση μισθών «των golden boys» της ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίσης επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να παρέμβει στα ΜΜΕ για να μην πληγεί επικοινωνιακά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την διαδικασία.

Πιο αναλυτικά ο κ. Τσίπρας είπε: «χθες όλη η χώρα έχει μπει στον πάγο. Η Αττική κυρίως. Μεγάλες οι πληγές στην Αττική. Το περιβόητο επιτελικό κράτος θάφτηκε στο χιόνι. Κι ένω έχει παραλύσει η κρατική μηχανή, ενώ έχουν μείνει χωρίς ρεύμα πάνω από 250 χιλ νοικοκυριά. Σχεδόν η μισή Αττική απο τα ξημερώματα Τρίτης βρέθηκε χωρίς ρεύμα και πολλά νοικοκυριά χωρίς νερό και θέρμανση, η εικόνα που δίνουμε εδώ με ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης ειναι να ολοκληρώσει μια διαδικασία έξω και πέρα από το φως της δημοσιότητας γιατί η κοινωνία ασχολείται με το πώς θα ξεπεράσει την κακοκαιρία. Η μόνη έγνοια που έχει η κυβέρνηση είναι μην τυχόν και δεν προλάβει να ψηφίσει τις αυξήσεις μισθών της διοίκησης της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και το νέο δώρο στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών. Και ο τελευταίος πολίτης στην χώρα έχει κατανοήσει πλήρως το σχέδιο διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος αλλά επιτελική προπαγάνδα».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να βάλει τάξη για πρώτη φορά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έρχεστε εσείς και λέτε να μην πληρώσουν τίποτα. Όταν τους λέτε να μην πληρώσουν τίποτα προφανώς και θα σας λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Προφανώς και θα πουν ότι ήταν ευφυής κίνηση το κλείσιμο της εθνικής οδού όταν πριν από μερικά χρόνια κατήγγειλαν την τότε κυβέρνηση. Κάθε χρόνο που είχαμε χιονιά και δυσμενείς συνθήκες όλες οι κυβερνήσεις είχαν μια έγνοια να μην κλείσουν οι δρόμοι, να μην κλείσει ο κεντρικός εθνικός άξονας και παραλύσει η χώρα στα δύο. Εσείς τι κάνετε; Πριν καν ξεκινήσει να πέφτει το πρωτο χιόνι κλείνετε από μόνοι σας την εθνική οδό. Ωραίοι είστε ρε παιδία. Εμείς δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό ούτε άλλες κυβερνήσεις», σημείωσε επικριτικά και πρόσθεσε πως "η μεγάλη εικόνα είναι ότι κλείνετε την εθνική οδό μόνοι σας. Σας λιβανίζουν οι δημοσιογράφοι που πριν από 2 χρόνια έσπαγαν τα μικρόφωνα».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε «την στιγμή που πάνω από 250 χιλ νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα ο Πατούλης εμφανίζεται περιχαρής στο Σύνταγμα να βγάζει φωτογραφίες. Φανταστείτε να το είχε κάνει η Δούρου και βέβαια ο χαρούμενος πρωθυπουργός έπινε τον καφέ του στο Ντα Κάπο την ωρα που χιλιάδες νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα και ορισμένοι έχασαν την ζωή τους

Και τι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης αφού ήπιε τον καφέ του. Μας συνέστησε να μένουμε σπίτι και να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις και υπομονή. Άσκοπες μετακινήσεις όταν η Αττική είναι στο λοκ ντάουν;». 

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η αιτία των προβλημάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες είναι η επιλογή της κυβέρνησης να ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.