ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδιάζεται νέα εφαρμογή για sms με... κόφτη στο λιανεμπόριο

13:17 - 23 Φεβ 2021 | Πολιτική
Σχεδιάζεται νέα εφαρμογή για sms με... κόφτη στο λιανεμπόριο
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για άνοιγμα της αγοράς, η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο σύστημα αποστολής sms αποκλειστικά για τις μετακινήσεις στα καταστήματα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, ο κ. Πιερρακάκης ρωτήθηκε για τις σχετικές πληροφορίες και τόνισε πως πράγματι σχεδιάζεται μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο (με χρονικό περιορισμό) που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών.

Ξεκαθαρίζεται πως το νέο αυτό σύστημα δεν ανατρέπει όσα ήδη ξέραμε στο σύστημα με τα έξι sms μετακίνησης στο 13033 , το οποίο παραμένει αυτούσιο. Το νέο σύστημα είναι έξτρα.

"Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά", τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως με αυτό το σύστημα, η αγορά μπορεί να επαναλειτουργήσει με αυστηρούς κανόνες από τις 8 Μαρτίου κι έπειτα. Θυμίζουμε πως χρονικός περιορισμός στις αγορές υπήρχε και προηγουμένως, αλλά με το σύστημα του 13033, αυτό δεν μπορούσε να ελεγχθεί, καθώς ο πολίτης μπορούσε να στείλει όσα sms ήθελε. Προφανώς το νέο σύστημα, θα έχει κάποιου τέτοιου είδους "κόφτη".

Όσον αφορά στο σύστημα εμβολιασμού που θα ανοίξει για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών τόνισε ότι θα ενταχθούν και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. "Η κατηγοριοποίηση των ευπαθών ομάδων γίνεται από τους ειδικούς, εμείς υλοποιούμε οτιδήποτε αποφασίζεται με βάση τα κριτήρια που αποφασίζεται. Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες.

Είναι το αμέσως επόμενο στάδιο οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα είναι παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το πότε θα είναι αυτό εξαρτάται με τις παραδόσεις των εμβολίων" είπε ο κ. Πιερρακάκης και επανέλαβε ότι η βεβαίωση εμβολιασμού θεωρείται ως εργαλείο διευκόλυνσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:56 - 23 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.