ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «τραπέζι» της Συνόδου Κορυφής το πιστοποιητικό εμβολιασμού

22:35 - 24 Φεβ 2021 | Πολιτική
Στο «τραπέζι» της Συνόδου Κορυφής το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, οι μεταλλάξεις, η συνέχιση της συζήτησης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι περιορισμοί θα απασχολήσουν την Πέμπτη τους 27 ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ.

Όσο βελτιώνεται ο καιρός και πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τόσο περισσότερες χώρες επιθυμούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για το πιστοποιητικό. Όπως φαίνεται Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Μάλτα, Εσθονία και Δανία σχηματίζουν κοινό μέτωπο, επισημαίνει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ευρωπαίος Αξιωματούχος σημείωσε νωρίτερα ότι υπάρχει ευρεία συμφωνία να συνεχίσει η συζήτηση για το πιστοποιητικό, να προχωρήσουμε και να διαβεβαιώσουμε ότι υπάρχει συμφωνία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα ακόμη και για το πώς θα ονομάζεται. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι του Προέδρου Μισέλ να κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι θα είναι μέρος της συζήτησης και ο στόχος είναι η κοινή προσέγγιση.

Πάντως, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο dpa υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή αλλιώς θα υπάρξουν διμερείς λύσεις κι ο ρόλος της ΕΕ είναι να υπάρξει διασφάλιση της αναγνώρισης των εμβολιασμών.

Τέλος, για επιτάχυνση των διαδικασιών που σχετίζονται με το πιστοποιητικό έκανε λόγο και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:12 - 24 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.