ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Πρωτοβουλίες για το ελληνικό #metoo- Όχι στον αριστερόστροφο Τραμπισμό

12:28 - 25 Φεβ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Πρωτοβουλίες για το ελληνικό #metoo- Όχι στον αριστερόστροφο Τραμπισμό
«Αυτό που κάνετε είναι αριστερόστροφος Τραμπισμός», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την πολιτική αντίδραση με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό metoo και την υπόθεση Λιγνάδη. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρα θέση αν κατηγορεί τη ΝΔ και την κυβέρνηση για παιδεραστία και αν συμφωνεί με τις αναρτήσεις Πολάκη. Παράλληλα, ανακοίνωσε μία σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων κακοποίησης.

«Είναι στο χέρι μας να μην μετατρέψουμε τη σημερινή συζήτηση σε εικόνα κερκίδας Γ' Εθνικής» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε σε συστράτευση όλων για να μην έχει άδοξο τέλος η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για κάθαρση μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε» είναι το μήνυμα μου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτό το τρίπτυχο κινδυνεύει να εκτροχιαστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για απόπειρα σπίλωσης, σαν να χωρίζονται οι βιαστές σε αριστερούς και δεξιούς. Η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους, ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αν κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι κρύβει παιδεραστές και καλύπτει κύκλωμα διακίνησης ανήλικων προσφυγόπουλων. «Σας καλώ να απαντήσετε όχι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως πατέρας» ανέφερε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η λάσπη κρύβει τους ενόχους από το βλέμμα της κοινωνίας γεννώντας ψεύτικους διχασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά . Και συνέχισε: «Το μεγάλο ζήτημα είναι τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα και οι πολίτες να αφυπνιστούν. Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας πρέπει να βγουν από τον υπόνομο, όχι γιατί εκτρέπουν μια σοβαρή προσπάθεια, αλλά γιατί η τοξικότητα που εισάγουν δηλητηριάζει ακόμα μια φορά την πολιτική ζωή. Υπονομεύει την ενότητα, την κοινωνική συνοχή. Ναρκοθετώντας με αισχρότητα τον πολιτικό διάλογο, υπονομεύουν την κοινοβουλευτική συνοχή. Είμαι εδώ για καθαρές κουβέντες και σας κοιτώ στα μάτια και ρωτώ: κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί ανήλικα;»

«Πώς τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ, όπως η Ελευθεριάδου. Με ποιο θράσος ο Πολάκης χθες μόλις κάνει χυδαίες αναρτήσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου;» σχολίασε, εξηγώντας ότι η ΝΔ έλυσε το πρόβλημα με τα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν τον εκφράζουν οι θέσεις του Κώστα Βαξεβάνη και του διευθυντή της Αυγής, ότι δήθεν υπάρχουν «παιδέρες» στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Παράλληλα, κατήγγειλε σταλινικές πρακτικές, αναφερόμενος στην εξαφάνιση της φωτογραφίας της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη, παρομοιάζοντας την με την εξαφάνιση του Νικολάι Γιέζοφ.

Τόνισε πως καταλαβαίνει να ζητά η αντιπολίτευση την παραίτηση Μενδώνη ή να καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον ίδιο, αλλά όχι να κάνει κιτρινισμό και "αριστερό τραμπισμό".

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ αποτελεσματική υπουργό την Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενος στις επενδύσεις που ξεμπλόκαραν και στα έργα που προχώρησαν επί θητείας της.

Κλείνοντας, τόνισε πως το ελληνικό metoo είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο για να ακουστούν οι φωνές όσων καταγγέλλουν κακοποίηση. Γυναίκες και παιδιά. Πρέπει να σπάσει η κουλτούρα της σιωπής.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε μία σειρά από πρωτοβουλίες για ενίσχυση του νομικού πλαισίου για τέτοιες περιπτώσεις:

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας και αυστηροποιούνται οι ποινές.

Αναστέλλεται η παραγραφή σε υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων.

Εγκαινιάζεται διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr για να υπάρχουν πληροφορίες, αλλά και δυνατότητα καταγγελιών.

Υποχρεωτική διαθεσιμότητα του φερόμενου θύτη σε κάθε υπόθεση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:17 - 25 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.