ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στις μετακίνησεις με SMS- Χαρδαλιάς: Μένουμε στη γειτονιά

18:30 - 03 Μαρ 2021 | Πολιτική
Αλλαγές στις μετακίνησεις με SMS- Χαρδαλιάς: Μένουμε στη γειτονιά
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Τετάρτη (3/3) αλλαγές στις μετακινήσεις με sms σε ολόκληρη την Ελλάδα. "Μένουμε σπίτια μας, μένουμε στη γειτονιά μας", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι μετακινήσεις 2 και 3 (ψώνια και τράπεζα) επιτρέπονται πλέον με περιορισμό 2 χιλιομέτρων. Επίσης, η μετακίνηση 6 επιτρέπεται πλέον μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο. Δεν επιτρέπεται δηλαδή κάποιος να πάρει το μεταφορικό του μέσο για να πάει σε άλλη περιοχή από αυτή που διαμένει για να κάνει βόλτα ή να γυμναστεί.

Τα νέα μέτρα τίθενται άμεσα σε εφαρμογή από το πρωί της Πέμπτης (4/3), καθώς τα κρούσματα φουντώνουν.

Επίσης, για τη μετακίνηση 4 (βοήθεια σε τρίτο άτομο), ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι και πως θα πρέπει να δίνονται επαρκείς εξηγήσεις στους ελεγκτές.

Για το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν αποδίδουν πλέον τα αναμενόμενα αποτελέσματα και υπάρχει ανάγκη για επιπλέον μετρα, ο κ. Χαρδαλιάς το απέδωσε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα πλέον "σαρώνει" η βρετανική μετάλλαξη. Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε και μέτρα αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων στην Αττική, ώστε να αντέξουν την αυξημένη πίεση. Δείτε ΕΔΩ

Οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Σε ό,τι αφορά τον επιδημιολογικό χάρτη στο «βαθύ κόκκινο» θα βρίσκονται από την Πέμπτη (3/3) εκτός από την Αττική και οι εξής περιοχές:
Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6.
Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.
Τα Σαββατοκύριακα θα ισχύει απαγόρευση από τις 7 μ.μ και σε Αττική, Θεσσαλονίκη (αντί για 6 που ίσχυε μέχρι πρότινος).

Τελευταία τροποποίηση στις 19:30 - 03 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.