ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές Τσίπρα για ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Μητσοτάκη

18:36 - 04 Μαρ 2021 | Πολιτική
Αιχμές Τσίπρα για ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Μητσοτάκη
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής. Με αφορμή δε το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο συζητείται εκτίμησε πως ενδεχομένως να συνδέεται με το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει να επιδιώξει εκλογικό αιφνιδιασμό.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «τα έχει κάνει θάλασσα» στο μέτωπο της πανδημίας, κατήγγειλε «σκανδαλώδεις» -όπως τις χαρακτήρισε- απευθείας αναθέσεις υπουργείων, ενώ με αφορμή παραβιάσεις της σειράς εμβολιασμών, κατηγόρησε το σύνολο των κομματικών στελεχών της ΝΔ για ανήθικη νοοτροπία.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τόνισε «έρχεται πολύ δύσκολο 20ήμερο. Έστω και τώρα προχωρήστε σε επίταξη ιδιωτικών κλινών. Καλέστε ιδιώτες ιατρούς. Εμείς λέμε «ναι» στο εμβόλιο, αλλά αυτό αργεί γιατί τα έχει κάνει θάλασσα η ΕΕ. Τι θα κάνουμε μέχρι τότε; Θα αφήσουμε τον κόσμο να πεθάνει; Γιατί δεν προχωρούμε σε αγορά θεραπειών;».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε και τους νέους περιορισμούς, λέγοντας: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε το περιβόητο γλέντι στην Ικαρία με τις τσαμπούνες και τα 30 άτομα σε ένα μπαλκόνι ξεσηκώθηκε από την κοινωνία αντίδραση. Απάντησε ο κ. Οικονόμου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και είπε ψέματα. Είπε ότι δεν υπήρχε διάταξη που να ρυθμίζει το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι. Και τώρα ζητάτε από τον κάθε πολίτη να αποδείξει αν λέει αλήθεια ότι δεν έχει απομακρυνθεί περισσότερα από δύο χιλιόμετρα, για να πάει σούπερ μάρκετ; Αυτά είναι τα έξυπνα μέτρα; Όλα τα άλλα πριν ήταν χαζομάρες; Δεν λέτε αλήθεια στον λαό και δεν μπορείτε να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υπουργική τροπολογία που δίνει παράταση στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, για να αναρωτηθεί εάν η ρύθμιση σχετίζεται με εκλογικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου «να αποφύγετε το τσουνάμι που έρχεται».

Απάντηση Πελώνη σε Τσίπρα

«Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, να βρει μια λέξη να πει από το βήμα της Βουλής για τις απαράδεκτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων, δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Δεν βρήκε ούτε μισή. Αντ΄ αυτού, επέλεξε να στοχοποιήσει τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής -«αυτή την κυρία», όπως ανέφερε απαξιωτικά για μια γυναίκα, Σοφία Νικολάου, η οποία εφαρμόζει το νόμο. Όλοι καταλαβαίνουν το νόημα της σιωπής του. Στο δίλημμα με το Κράτος Δικαίου ή με τον Κουφοντίνα, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πάρει θέση.

Επιμένοντας στο ψευδές αφήγημά του για την πανδημία που κλείνει πεισματικά τα μάτια απέναντι στις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Τσίπρας τώρα ρίχνει το δηλητήριο του λαϊκισμού του στους εμβολιασμούς. Επιχειρεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που θα χτίσει το τείχος της ανοσίας στο δρόμο προς την ελευθερία. Τον ενοχλεί, άραγε, στ΄ αλήθεια, η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, ή είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου;» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.