ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εμπνευσμένη» ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις επιπτώσεις της «Μήδειας»!

18:46 - 04 Μαρ 2021 | Πολιτική
«Εμπνευσμένη» ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις επιπτώσεις της «Μήδειας»!
Ζήτημα είναι το αν θα κατανοήσουν, εκεί στην Κομισιόν, τον λόγο και τα αίτια της ερώτησης προτεραιότητας, που υπέβαλλαν οι ευρωβουλευτές του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία,για το αν η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια ν’ αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την καταιγίδα «Μήδεια».

Οι εν λόγω ευρωβουλευτές, αφού αναφέρουν ότι «εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια, η οποία είχε προβλεφθεί έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και έπληξε τη χώρα το διάστημα 15-18 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση 250.000 νοικοκυριά για πολλές ώρες και μέρες.», ρωτάνε την Κομισιόν:

  1. Αν εφαρμόζεται ο κανονισμός 941/2019 σχετικά με την ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.
  2. Αν έχει καταθέσει η Ελλάδα στον ACER, βάσει του άρθρου 5, την πρόταση μεθοδολογίας για τον προσδιορισμό των περιφερειακών σεναρίων κρίσης ηλεκτρικής ενέργειας με βάση την επάρκεια του συστήματος, την ασφάλεια του συστήματος και την ασφάλεια εφοδιασμού με καύσιμα για περιπτώσεις ακραίων φυσικών κινδύνων, καθώς και, βάσει του άρθρου 8, την εκτίμηση βραχυπρόθεσμης και εποχικής επάρκειας.
  3. Αν ζήτησε η Ελλάδα τη συνδρομή των κρατών μελών σε έμψυχο δυναμικό ή/και υλικοτεχνική υποδομή.

        Εννοείται, βέβαια, ότι αν η Ελλάδα είχε ζητήσει τέτοιου είδους βοήθεια, αυτό θα είχε γίνει γνωστό κατ’ άπασαν την ελληνική επικράτεια ενώ, ουδείς αντιλαμβάνεται, τι σχέση μπορεί να έχει η εφαρμογή του κανονισμού, για την ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, όταν αυτοί οι κίνδυνοι προκύπτουν από φυσικές καταστροφές.

Την «εμπνευσμένη» αυτή ερώτηση υπέβαλλαν οι Πέτρος Κόκκαλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελενα Κουντουρά, Αλέξης Γεωργούλης, Στελιος Κούλογλου και Κωνσταντίνος Αρβανίτης!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:04 - 04 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.