ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νομοσχέδιο για δημόσιες συμβάσεις: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

19:37 - 04 Μαρ 2021 | Πολιτική
Νομοσχέδιο για δημόσιες συμβάσεις: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για το άρθρο 219 του νομοσχεδίου περί Δημοσίων Συμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης που συζητείται στη Βουλή, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει ο Εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης: «Η ΝΔ ποτέ δεν νοιάστηκε για το περιβάλλον. Γι’ αυτό και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αλλά και με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος απόντα από τη διαδικασία, προχωράει με το συγκεκριμένο άρθρο, το χειρότερο άρθρο για το περιβάλλον που έχει έρθει ποτέ, στην άλωση της βιοποικιλότητας υπο-περιοχών Natura, όπου θα επιτρέπεται πλέον η εκτέλεση τεχνικών έργων και παρεμβάσεων. Κάτι που έχει προκαλέσει την οργή του συνόλου των περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών κατά του συγκεκριμένου άρθρου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι προχωράνε σε αυτή την κίνηση χωρίς να γνωρίζουν καν την έκταση των περιοχών αυτών, όπως παραδέχτηκε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης σε ερώτησή μου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Γι’ αυτό και καταθέσαμε το σχετικό αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γνωρίζοντας ότι οι επόμενες γενεές, δεν θα τους συγχωρήσουν ποτέ αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.