ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Πέντε άρσεις ασυλίας… πουθενά ο Λαγός

16:40 - 05 Μαρ 2021 | Πολιτική
Ευρωκοινοβούλιο: Πέντε άρσεις ασυλίας… πουθενά ο Λαγός
Με διαδοχικές της αποφάσεις, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου εισηγείται στην Ολομέλεια, την άρση της ασυλίας πέντε ευρωβουλευτών αλλά από την σχετική λίστα απουσιάζει ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός.

Συγκεκριμένα, με τις σχετικές εκθέσεις της η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, αποφασίζει την άρση της ασυλίας του Valter Flego Κροάτη ευρωβουλευτή της Ομάδας Renew Europe, των Ισπανών ευρωβουλευτών των Μη Εγεγγραμμένων Clara Ponsatí Obiols, Antoni Comín i Oliveres και Carles Puigdemont i Casamajó καθώς και του Πορτογάλου ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Nuno Melo, αλλά δεν υπάρχει σχετική έκθεση για την άρση της ασυλίας του Λαγού.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής υπέβαλλε ερώτηση προς την Κομισιόν, ανησυχώντας για την τύχη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση του:

Ιωάννης Λαγός 15 Φεβρουαρίου 2021

Οι αντοχές πολλών ΜΜΕ βρίσκονται σε οριακό σημείο μετά το μεγάλο διάστημα που έμειναν κλειστές και με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, χωρίς να μπαίνουν έσοδα στα ταμεία. Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, επτά στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν ότι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, ακόμα και εάν έχουν υπαχθεί σε μέτρα στήριξης.

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις κατέγραψαν το 2020 μείωση κατά μέσο όρο 48,8% του τζίρου τους, ενώ μια στις δυο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει κάποιου είδους ληξιπρόθεσμη οφειλή (σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, τράπεζες).

Οι μισές επιχειρήσεις έχουν ταμειακά διαθέσιμα για διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα, ενώ μια στις τέσσερις επιχειρήσεις έχει μηδενική ρευστότητα. Με βάση τα παραπάνω, σχεδόν έξι στις δέκα πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκφράζουν φόβο ότι, θα κλείσουν το επόμενο διάστημα, ενώ τέσσερις στις δέκα ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν το επόμενο εξάμηνο.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Με ποια μέσα θα επιχειρήσει να ανασχέσει την επερχόμενη αύξηση των λουκέτων στις ΜΜΕ, την άνοδο του ποσοστού ανεργίας που αυτή συνεπάγεται αλλά και το επακόλουθο ισχυρό πλήγμα στην ήδη αποδεκατισμένη ελληνική οικονομία;

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.