ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Τιθασεύουμε τα κρούσματα ή έχουμε σοβαρά προβλήματα από Απρίλιο

13:16 - 07 Μαρ 2021 | Πολιτική
Τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία από τον Απρίλιο, εάν δεν ανοίξουν οι δραστηριότητες, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (7/3) στο Mega.

Ο Μάρτιος είναι «κρίσιμος» μήνας, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα. «Κρίσιμος ο Μάρτιος. Ή θα τιθασεύσουμε τα κρούσματα και θα ανοίξουμε την οικονομία ή θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα από τον Απρίλιο και μετά στη δυνατότητά μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας» προειδοποιεί.

«Δεν υπάρχει κάτι που είναι ένα μεγάλο λάθος. Ένας χρόνος πέρασε, ο κόσμος έχει κουραστεί. Είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσει τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Γενάρη και Μάρτη έχουμε την μεγαλύτερη έξαρση των ιώσεων. Είναι συνδυασμός πραγμάτων» πρόσθεσε.

Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα του ότι μέχρι το Πάσχα «πρέπει να έχουμε μπει σε κάποια μορφή κανονικής διαδικασίας τουλάχιστον στην οικονομία».

Σεισμός στην Ελασσόνα

Σχετικά με τον σεισμό στην Ελασσόνα και τις προσπάθειες ενίσχυσης των πληγέντων, στάθηκε στο ότι, ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα. 

«Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε κάποιο θύμα ή σοβαρό τραυματισμό» είπε και έθεσε ως  προτεραιότητα της κυβέρνησης τη στέγαση νοικοκυριών και μαθητών. «Εκτός από τα ξενοδοχεία που δώσαμε στον κόσμο, στήσαμε σκηνές, οι οποίες αντικαθίστανται με τροχόσπιτα. Τα πρώτα 37 τροχόσπιτα έφτασαν χθες. Θα υποδεχθούν και οικίσκους τις επόμενες μέρες», τόνισε.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, προανήγγειλε, ότι από αύριο (8/3) θα δοθούν στους πληγέντες από το σεισμό, δήμους, 300.000 ευρώ για να προχωρήσουν στις καταβολές των πρώτων αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα θα δοθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες ενώ η ενίσχυση φτάνει έως τις 6.000 ευρώ για τις δαπάνες που σχετίζονται με τις καταστροφές οικοσκευής.

Ακόμη, εξετάζεται η απαλλαγή των επιχειρήσεων των σεισμόπληκτων περιοχών από τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Δήμοι και αδήλωτα τετραγωνικά

Σχετικά με τις οφειλές στους δήμους, υπογράμμισε ότι αν χρειαστεί θα γίνει νέα παρέμβαση για να μπορούν οι δημότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ενώ προανήγγειλε έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους μέσα στον Μάρτιο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ «γιατί υπέστησαν καθίζηση των εσόδων τους».

Για τα αδήλωτα τετραγωνικά έκανε λόγο ότι σκοπός είναι ο σωστός τρόπος υπολογισμού τους. «Στο τέλος Μαρτίου θα δούμε τελικά πόσο αντιστοιχεί στα νοικοκυριά κατά μέσο όρο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε περεταίρω για τους συμπολίτες μας. Σημασία έχει να εκκαθαριστούν σωστά οι δηλώσεις των συμπολιτών μας ώστε οι δήμοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όσον αφορά στην είσπραξη».

Τέλος, σχολιάζοντας την υπόθεση Κουφοντίνα και συγκεκριμένα τις τελευταίες ενέργειες των συνηγόρων του, δήλωσε ότι «από ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα, ξανά γυρίζουμε σιγά σιγά στους μηχανισμούς που έχει η οργανωμένη πολιτεία. Να στρεφόμαστε στο κράτος δικαίου για να λύνουμε τέτοια ζητήματα και όχι να αναβιώνουμε ζητήματα που έχουν αφεθεί στην Ιστορία».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.