ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αίγυπτος διαψεύδει την Τουρκία, αλλά ο Δένδιας δεν «χαλαρώνει»

13:56 - 08 Μαρ 2021 | Πολιτική
Η Αίγυπτος διαψεύδει την Τουρκία, αλλά ο Δένδιας δεν «χαλαρώνει»
Οι πληροφορίες για συζητήσεις ανάμεσα σε Αίγυπτο και Τουρκία για οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, αν και διαψεύδονται, θέτουν σε επιφυλακή την ελληνική πλευρά.

Διπλωματικές πηγές της Αιγύπτου διαψεύδουν τις τουρκικές αναφορές για προσέγγιση με το Κάιρο, ωστόσο, η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα προσεκτική και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετέβη στο Κάιρο τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα πάει και στην Κύπρο.

Βασικός λόγος της επίσκεψης η προκήρυξη οικοπέδων προς εκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο από το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου. Στην προκήρυξη ακολουθούνται τα νότια όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπως αυτά κατατέθηκαν τον Νοέμβριο του 2019 στον ΟΗΕ.

Η Ελλάδα δεν θέλει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επιθυμεί να λάβει από κοντά εξηγήσεις από τους Αιγύπτιους διπλωμάτες.

Επισήμως, κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο, ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ (Ahmed Abul Gheit).

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί ακόμη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:02 - 08 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.