ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων

16:03 - 08 Μαρ 2021 | Πολιτική
Κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, για τα οποία είπε πως "διερευνώνται".

Έκανε λόγο για ενοχλητικές εικόνες, ωστόσο, άσκησε σκληρή κριτική και στην αντιπολίτευση:

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι, η υπομονή της κοινωνίας εξαντλείται, χρειάζεται ψυχραιμία και ισορροπία από όλους» είπε και επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν και η κοινωνία βρίσκεται σε αυτό το οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων, όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Προφανώς, τα τρικάκια (για τη σύζυγο του πρωθυπουργού) δεν ήταν τυχαία, ήταν της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω ότι δεν τυπώθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά. Θα συνιστούσαμε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συστήσει ο ίδιος με τον λόγο του την τήρηση των μέτρων, αντί να αναζητεί σημαίες ευκαιρίας κι εύκολης δημαγωγίας» είπε συγκεκριμένα.

Κληθείσα να σχολιάσει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, διά του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, για παραιτήσεις Χρυσοχοΐδη-αρχηγού ΕΛΑΣ, η κ. Πελώνη ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να αποφασίσει «σε ποια πλευρά της ρητορικής είναι», καθώς «από τη μια ψέγει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και την "ελλιπή" διενέργεια των ελέγχων κι από την άλλη, όταν γίνονται έλεγχοι, σπεύδει να καταγγείλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό, την ώρα που και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην περιοχή με τρικάκια που δεν θεωρούμε αυθόρμητα, αλλά και συμμετείχαν σε πορείες υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Η κ. Πελώνη απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κρυρανάκης, το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, κατονόμασε συλληφθέντα στη χθεσινή ένταση στη Νέα Σμύρνη. 

Όπως είπε, «το βίντεο δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος. Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά και το περιστατικό διερευνάται. Πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα».

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.