ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία... στοχοποιεί ξανά το Καστελόριζο:«Η Ελλάδα στέλνει επιθετικά σκάφη»!

19:05 - 08 Μαρ 2021 | Πολιτική
Η Τουρκία... στοχοποιεί ξανά το Καστελόριζο:«Η Ελλάδα στέλνει επιθετικά σκάφη»!
Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου θέτει για ακόμη μία φορά η Άγκυρα, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να "στοχοποιεί" για ακόμα μία φορά το Καστελόριζο.

Η Τουρκία μάλιστα με διαρροές του υπουργείου Άμυνας αναφέρει πως η Ελλάδα έστειλε και επιθετικά σκάφη στο Καστελόριζο!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τουρκικό υπουργείο αναφέρει πως «η Ελλάδα έχει πολεμικά πλοία στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει στείλει επιθετικά σκάφη στο Καστελόριζο, κοντά στην Τουρκία».

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1368916316011237377}

Είναι μία ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να ταράξει τα νερά στην ανατολική Μεσόγειο, μετά την παρουσία του Τσεσμέ και τις καταγγελίες περί παρενόχλησης.

Αλλά και πιο πρόσφατα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «σφετερισμό» τουρκικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, η Τουρκία προσπάθησε να εμπλέξει και την Αίγυπτο, κάνοντας λόγο για συμφωνία Καϊρου- Άγκυρας για την ΑΟΖ.

Η Ελλάδα αναστατώθηκε και ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο Κάιρο τη Δευτέρα για να πάρει διαβεβαιώσεις από τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ πως δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Βέβαια η προκήρυξη οικοπέδων προς εκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο από το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου ακολουθεί τα νότια όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπως αυτά κατατέθηκαν τον Νοέμβριο του 2019 στον ΟΗΕ. Η ελληνική πλευρά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για αυτή την απόφαση, ωστόσο, για την ώρα τουλάχιστον φαίνεται να εμπιστεύεται την Αίγυπτο στο ζήτημα της ΑΟΖ με την Τουρκία.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 08 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.