ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρεγγέλα: Έρχεται τον Μάιο πρόγραμμα εξίσωσης ανδρών-γυναικών στην εργασία

21:54 - 08 Μαρ 2021 | Πολιτική
Συρεγγέλα: Έρχεται τον Μάιο πρόγραμμα εξίσωσης ανδρών-γυναικών στην εργασία
Το πρόγραμμα SHARE, το οποίο έχει ως στόχο τη μισθολογική και εργασιακή εξίσωση μεταξύ ανδρών και γυναικών, είναι προ των πυλών, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα.

Το πρόγραμμα, έρχεται την ώρα που στο δημόσιο ούτως ή άλλως ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο, για να ενισχύσει την τάση στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη πάντως διαφαίνεται, σύμφωνα με την υφυπουργό.

Οι επιχειρήσεις που θα έχουν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και πολιτικές εναρμόνισης επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής και για τα δύο φύλα θα παίρνουν το «σήμα ισότητας». Όπως εξήγησε η υφυπουργός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, αυτό σημαίνει ότι θα απολαμβάνουν χρηματοδότησης κατά προτεραιότητα. Προϋπόθεση θα είναι φυσικά να εφαρμόζουν την ισότητα στην πράξη με ουσιαστικές πολιτικές ισότητας μέσα στην επιχείρηση.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τον Μάιο σε επιχειρήσεις που ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ενταχθούν στο SHARE. H τάση υπάρχει αλλά ταυτόχρονα και το κράτος θα πρέπει να ενισχύσει την προσπάθεια για εξάλειψη των μισθολογικών ανισοτήτων, υπογράμμισε η κυρία Συρεγγέλα.

Η κα Συρεγγέλα, έκανε αναφορά και στην δραματική αύξηση καταγγελιών για κακοποίηση γυναικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown. Όπως είπε, υπάρχουν καταγγελίες τόσο από τα ίδια τα θύματα όσο και από τρίτους, στην γραμμή 15900.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.