ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική σύγκρουση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

23:44 - 09 Μαρ 2021 | Πολιτική
Πολιτική σύγκρουση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Με έντονο τρόπο καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα γεγονότα τονίζοντας ότι η βία δεν απαντιέται με βία ενώ καταδικάζει την επίθεση στον άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία».

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό αστυνομικού απόψε στη Νέα Σμύρνη. Την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα. Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Και συνεχίζει ότι: «Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα. Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται. Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται».

Σε σχόλιό του για τα σημερινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη το ΚΚΕ αναφέρει ότι «Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας».

«Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Η Ελληνική Λύση εκφράζει «τον αποτροπιασμό της για την δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού από κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη» κι εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εν ώρα καθήκοντος τραυματία αστυνομικό.

«Καταδικάζει όμως απερίφραστα Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν κλίμα εμφυλίου στην κοινωνία προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες από τις καταστροφικές πολιτικές για την Πανδημία, τα Εθνικά θέματα και την Οικονομία για τις οποίες είναι “σύμφωνοι” και συνυπεύθυνοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύγκρουση κορυφής για την αστυνομική βία

Σε επίπεδο κορυφής έχει περάσει η σύγκρουση για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και τα περιστατικά αστυνομικής βίας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Με μία οργισμένη δήλωση, ο πρωθυπουργός στρέφεται ευθέως εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον εγκαλεί ότι υποδαυλίζει κοινωνικές εντάσεις και χαρακτηρίζει την επίσημη, όπως αναφέρει, πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ως πράξη μέγιστης ανευθυνότητας

«Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

«Η Δημοκρατία, πράγματι, δε μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

O ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα, όπως σημειώνει, της κυβέρνησής του. Παράλληλα, αναφέρει ότι οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη και σχολιάζει πως τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

«Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής».

Νέα πολιτική σύγκρουση την Παρασκευή

H μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται να μεταφερθεί την Παρασκευή στην ολομέλεια της Βουλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, με κυβερνητικά στελέχη να επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναδείξει την ουσία του προβλήματος, καταθέτοντας, παράλληλα, συγκεκριμένες προτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είχε το απόγευμα συνάντηση με τον καθηγητή, Νίκο Αλιβιζάτο, που ήταν επικεφαλής επιτροπής για την αστυνομική βία.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα περιστατικά βίας.

«Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Για όξυνση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης εγκαλεί κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά.

«H κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί αυτούς που τζογάρουν πολιτικά στην αναταραχή, αφήνοντας στο περιθώριο τα επιτακτικά κοινωνικά προβλήματα που αναζητούν απαντήσεις» αναφέρει η Προέδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Εμείς θεωρούμε ότι έχει η κυβέρνηση ακέραια την ευθύνη του κλίματος βίας και αυταρχισμού» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στον Σκάι.

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να σιωπά, θα αποπέμψει, επιτέλους, τον κ. Χρυσοχοΐδη;» αναφέρει η Νεολαία του ΜέΡΑ 25.

«Όταν προκύπτουν τέτοια φαινόμενα βίας, προφανώς θα ελέγχονται και θα υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις», επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:14 - 10 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.