ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλεισμός 170.000 επιχειρήσεων από την επιδότηση παγίων δαπανών

19:57 - 11 Μαρ 2021 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλεισμός 170.000 επιχειρήσεων από την επιδότηση παγίων δαπανών
Τον αποκλεισμό 170.000 επιχειρήσεων από το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, αναδεικνύει με δήλωσή του ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

«Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, προϋπόθεση για να ενταχθεί μια επιχείρηση στο μέτρο επιδότησης πάγιων δαπανών, είναι, μεταξύ άλλων, και το να απασχολεί τουλάχιστον ένα εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτό έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό τουλάχιστον 170.000 επιχειρήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, 130.000 εκ των οποίων είναι ατομικές και 40.000 εταιρικής μορφής. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, συνεχίζει να αδιαφορεί για τις μικρές επιχειρήσεις. Εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Και επιμένει να αγνοεί τις προτάσεις μας, όπως ήταν και αυτή για την κάλυψη των παγίων δαπανών χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους. Με αυτή την πολιτική που ακολουθεί, φέρνει ακόμα πιο κοντά στο λουκέτο τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι με Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 25/2/21 ο Χάρης Μαμουλάκης - με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση και 43 ακόμα Βουλευτών - προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητούσε την επιδότηση των παγίων δαπανών των πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, εφιστώντας την προσοχή, έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους αποκλεισμοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.