ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα 60 ημερών κατά της πανδημίας από την κυβέρνηση

23:15 - 12 Μαρ 2021 | Πολιτική
Πρόγραμμα 60 ημερών κατά της πανδημίας από την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση βλέπει ότι υπάρχει «φως στο τούνελ», με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και θέτει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Μαξίμου, όπως τις καταγράφει ρεπορτάζ τoυ Mega, αυτό το lockdown και η αυστηροποίησή του για τις επόμενες γιορτινές μέρες και τις δύο βδομάδες που απομένουν είναι το τέλος, δε θα υπάρξουν αλλά μέτρα, καθώς μετά θα αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα.

Η κυβέρνηση έχει λοιπόν μπροστά της 60 μέρες, μέχρι την 14η Μαΐου, όταν η χώρα θα αρχίσει να υποδέχεται τουρίστες για την τουριστική μας σεζόν.

Έτσι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, δύο βδομάδες μετά - καθώς προχωρούν και τα εμβόλια - αναμένεται να ανοίξει πρώτα η αγορά, πιθανότατα στις 22 Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, της εστίασης μέχρι τα μέσα Απριλίου και αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (12/3) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.405 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521.

Σύμφωνα με την Παιδίατρο - Λοιμωξιολόγο Βάνα Παπαευαγγέλου, ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια αγγίζει τα 20.000 κρούσματα. Παράλληλα, η πληρότητα των ΜΕΘ COVID υπολογίζεται στο 92% παρότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι διαθέσιμες κλίνες με την εισαγωγή ολόκληρων νοσοκομείων του ΕΣΥ, αλλά και δύο ιδιωτικών νοσοκομείων και την εθελοντική προσφορά ιατρών και νοσηλευτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:40 - 12 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.