ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στην Ελλάδα-Εν αναμονή αποφάσεων ΕΜΑ

21:42 - 15 Μαρ 2021 | Πολιτική
Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στην Ελλάδα-Εν αναμονή αποφάσεων ΕΜΑ
Τις ευρωπαϊκές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με το εμβόλιο της AstraZeneca παρακολουθούν οι αρχές στην Ελλάδα, με την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να παραμένει σε επαφή με τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από το υπουργείο Υγείας, οι ελληνικές υγειονομικές αρχές αναμένουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος ανακοίνωσε την Καθαρά Δευτέρα πως θα πραγματοποιήσει «έκτακτη συνάντηση» την Πέμπτη, μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 λόγω ανησυχιών που συνδέονται με θρόμβους αίματος. Ο ΕΜΑ πρόσθεσε πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν των κινδύνων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι να υπάρξουν νεότερες οδηγίες εκ μέρους του ΕΜΑ, οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά στην Ελλάδα, όπως ανέφερε και σε ανακοίνωσή της την Κυριακή η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΕΜΑ για AstraZeneca: Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων – Έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη

Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca για την πρόληψη της COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων.

Κατά τον ΕΜΑ, ο αριθμός των επεισοδίων θρομβώσεων σε εμβολιασμένα άτομα φαίνεται να μην είναι υψηλότερος από αυτόν που παρατηρείται στον γενικό πληθυσμό.

Η επιτροπή ασφάλειας του EMA (PRAC) θα επανεξετάσει περαιτέρω τα δεδομένα την Τρίτη, ενώ συνεκλήθη έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 18 Μαρτίου, προκειμένου να υπάρξει κάποιο συμπέρασμα επί των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν και για τυχόν περαιτέρω ενέργειες που ενδέχεται να χρειαστούν.

Νωρίτερα, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορoνοϊού, για προληπτικούς λόγους και εν αναμονή αξιολόγησης από τη ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΜΑ). Ακολούθως, και η Κύπρος ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca έως την Πέμπτη, ενώ ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως και η Μαδρίτη προσανατολίζεται σε αναβολή των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο για 15 ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 15 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.