ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι απαντά ο Κυμπουρόπουλος μετά την ψήφο για τις αμβλώσεις

22:59 - 16 Μαρ 2021 | Πολιτική
Τι απαντά ο Κυμπουρόπουλος μετά την ψήφο για τις αμβλώσεις
Για παρερμηνεία της θέσης του έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αναφορικά με την ψήφο του σε τροπολογία που αναφέρει ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη».

«Στη μέχρι τώρα θητεία μου, σε όλα τα ψηφίσματα, έχω ψηφίσει υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους και στο δικαίωμά τους και στην άμβλωση. Όπως, επίσης, έχω ψηφίσει για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και φυσικά και των παιδιών. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η ψήφος μου για τα παιδιά θα ερμηνευόταν ως ψήφος κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή, για λόγους πολιτικής σπέκουλας ή εκ δικού μου σφάλματος θα παρερμηνεύονταν η ψήφος μου και θα θεωρούνταν ότι επιθυμώ κάτι διαφορετικό» αναφέρει.

Ο ίδιος σημειώνει πως το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απόλυτο και ως προς αυτό ήταν και θα είναι πάντα κάθετος.

Αδειάζει Κυμπουρόπουλο η ΝΔ

Νωρίτερα, σε αυστηρό ύφος η Νέα Δημοκρατία «άδειασε» τον ευρωβουλευτή.

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η επίμαχη τροπολογία 10, η οποία κατατέθηκε στις 8 Μαρτίου από Ευρωβουλευτές της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) περιέχει τη διατύπωση:

«Υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης».

Με αυτήν την πρόβλεψη η τροπολογία παρεμβαίνει στο δικαίωμα των γυναικών στο ίδιο τους το σώμα και αντιτίθεται στην άμβλωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:34 - 16 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.