ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη: Αναζητούμε βαλβίδες αποσυμπίεσης, χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση

10:07 - 17 Μαρ 2021 | Πολιτική
Πελώνη: Αναζητούμε βαλβίδες αποσυμπίεσης, χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση
«Βαλβίδες αποσυμπίεσης» αναζητεί η κυβέρνηση χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

«Προφανώς υπάρχει πίεση. Σημειώνεται μια έξαρση. Το έχουμε δει αυτό και μέρες. Περιμένουμε να δούμε αν αυτή η αύξηση της θετικότητας, είδατε αύξηση στα κρούσματα και στους διασωληνωμένους, είναι κάτι συγκυριακό, δηλαδή οφείλεται στο γεγονός  ότι λόγω τριημέρου οι συμπολίτες μας δεν έκαναν αρκετά τεστα και έσπευσαν χθες, ή αν είναι κάτι άλλο που πρέπει να πρέπει να προβληματίσει σε βάθος χρόνου», είπε η κ. Πελώνη. 

Επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει κόπωση στην κοινωνία, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι τα μέτρα έχουν λειτουργήσει, στο βαθμό που εφαρμόζονται.

«Προφανώς η επιτροπή χρειάζεται περισσότερα στοιχεία στα χέρια της», είπε.

Αναζητούνται, όπως εξήγησε, «βαλβίδες αποσυμπίεσης», κάποιοι πιο έξυπνοι τρόποι για την τήρηση των μέτρων, και ένας ορίζοντας για σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων που δεν θα γίνει σήμερα και αύριο, και ούτε θα γίνει με τον τρόπο που φανταζόμαστε ότι ξαφνικά θα ανοίξουν δηλαδή τα πάντα.

Αναφέροντας πως η επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την Παρασκευή ώστε να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κ. Πελώνη, σημείωσε ότι τελικά αναζητούνται «βαλβίδες αποσυμπίεσης» σταδιακά και οι οποίες δεν θα έχουν επιδημιολογική επιβάρυνση. 

Απαντώντας σε ερώτηση ότι «βαλβίδες αποσυμπίεσης» χρειάζεται και το σύστημα υγείας, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι υπάρχει τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, προαναγγέλοντας περαιτέρω συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:22 - 17 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.