ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαίωση από Πελώνη για χαλάρωση των μέτρων

14:04 - 18 Μαρ 2021 | Πολιτική
Επιβεβαίωση από Πελώνη για χαλάρωση των μέτρων
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, στην ενημέρωση των συντακτών την Πέμπτη (18.3).

Η επιδημιολογική εικόνα ιδίως στην Αττική, αλλά όχι μόνο, παραμένει βεβαρημένη και το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση. Τα συνολικά δεδομένα θα εξεταστούν αύριο από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που θα καταθέσει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, ανέφερε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε πως στόχος είναι, όπως τόνισε χθες κι ο πρωθυπουργός στο CNN, «να δούμε έξυπνα πώς από τη μία θα επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική στρατηγική μας για την ανάσχεση της πανδημίας».

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία κι αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης, «που μπορεί να ενεργοποιηθούν σε έναν κοντινό ορίζοντα, πάντα με κανόνες κι αυξημένη προσοχή».

Την ίδια στιγμή, όπως επισήμανε, η κυβέρνηση κάνει ακόμα ένα βήμα στην εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική. Ήδη δύο ιδιωτικές δομές, το «Λητώ» και το Ιατρικό Περιστερίου, νοσηλεύουν Covid περιστατικά, ενώ το «Ερρίκος Ντυνάν» έχει μπει στην εφημερία του Ε.Σ.Υ. για non Covid περιστατικά. Το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ έχει μετατραπεί σε non Covid νοσοκομείο και το «Ωνάσειο» εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νοτίου Ελλάδος, απαρίθμησε.

Κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, για ακόμα μια φορά όλη η Ελλάδα λειτουργεί ως μία Υγειονομική Περιφέρεια. Παράλληλα, ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στις δύο ΥΠΕ της Αττικής άλλες 550 κλίνες, εκ των οποίων οι 450 non Covid και οι 100 Covid.

Επιπλέον, το Hellenic Health Care Group παραχωρεί 300 κλίνες. Το ΙΑΣΩ Group 100 κλίνες, ο Όμιλος Αθηνών 50, ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών έξι κι ο Όμιλος Βιοϊατρική 40.

Επίσης, το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid, το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251 μπαίνει στις εφημερίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για non Covid περιστατικά, ενώ και το «Σισμανόγλειο» θα ενισχυθεί με 10 επιπλέον πολυδύναμες ΜΕΘ Covid. Τέλος, παραδίδονται σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής, 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.