ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής: Την 25η Μαρτίου το πρώτο «τετ α τετ» Μητσοτάκη-Μπάιντεν

22:05 - 23 Μαρ 2021 | Πολιτική
Σύνοδος Κορυφής: Την 25η Μαρτίου το πρώτο «τετ α τετ» Μητσοτάκη-Μπάιντεν
Τηλεφωνική επικοινωνία στις 25 Μαρτίου αναμένεται να έχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ευρω-τηλεδιάσκεψης κορυφής της Πέμπτης, στην οποία πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών μετά την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το τηλεφώνημα έχει προγραμματιστεί για την ημέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικές πηγές τόνισαν την σημασία της επικοινωνίας των δύο ηγετών ανήμερα της εθνικής εορτής και υπενθύμισαν την διαχρονική στάση του προέδρου των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι πρόκειται για ανεξάρτητη, διμερή επικοινωνία, ανεξάρτητη από τις εργασίες του Ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (23/3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Βάση της Σούδας και εστίασε στους «αξιακούς δεσμούς» που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «σκεφτόμαστε αυτούς τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις ΗΠΑ» καθώς «εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

«Οι δεσμοί, λοιπόν, που ενώνουν τις δύο χώρες είναι περισσότερο ισχυροί παρά ποτέ και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και τον Αμερικανό Πρόεδρο, Joe Biden, για το πολύ θερμό μήνυμα με το οποίο ο ίδιος χαιρέτησε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:08 - 23 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.