ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα… παράπονα του Ερντογάν στη Μέρκελ για την Ελλάδα

22:58 - 23 Μαρ 2021 | Πολιτική
Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών είναι προ των πυλών (θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 25 και 26 Μαρτίου), με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να βρίσκεται σε στάση άμυνας, καθώς η χώρα του θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης.

Ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε σήμερα (23/3) με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζητήθηκαν τόσο οι διμερείς σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας, όσο και αυτές της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Ερντογάν τόνισε στη Μέρκελ πως πιστεύει ότι η καλή προσωπική μεταξύ τους σχέση, μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας για τη χώρα του, στον διάλογο με την ΕΕ.

Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία του για μια θετική ατζέντα στη Σύνοδο Κορυφής και ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν θέλει εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, κάτι που δείχνει με αποφασιστικό τρόπο, ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο, για έναν βιώσιμο διάλογο με την Τουρκία.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν συνομίλησε και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης.

Στο ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται:

«Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα αναλυτική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνομιλία επικεντρώθηκε στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και στην Λιβύη, όπως και στις παγκόσμιες προκλήσεις και στις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας του G20. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις με πολυμερές επίπεδο και εκφράσθηκε ανησυχία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Οι επαφές του Ερντογάν έρχονται στον απόηχο της ανακοίνωσης της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη και του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, εν όψει της εθνικής μας επετείου την 25η Μαρτίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:04 - 23 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.