ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Κάρολος

18:45 - 24 Μαρ 2021 | Πολιτική
Στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Κάρολος
Στην Αθήνα έφθασε το απόγευμα της Τετάρτης (24/3) ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Ο Κάρολος έγινε δεκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, θα κατευθυνθεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης

Εκεί θα τον υποδεχθεί όπως και τους υπόλοιπους καλεσμένους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Patrick Maisonnave, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο Πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Jean-Luc Martinez.

Από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στις 19.05 αναμένεται η άφιξη της υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Florence Parly στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ενώ στις 20.30 έχει προγραμματιστεί το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:17 - 24 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.