ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για επικοινωνία με Μπάιντεν: Μιλήσαμε σε θερμό και εποικοδομητικό κλίμα

01:44 - 25 Μαρ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης για επικοινωνία με Μπάιντεν: Μιλήσαμε σε θερμό και εποικοδομητικό κλίμα
Την πρώτη τους επί της ουσίας τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης (25/3) ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Οι δυο τους είχαν μιλήσει ασφαλώς και μετά την εκλογή του νέου Αμερικανού προέδρου, αλλά τώρα επικοινώνησαν για πρώτη φορά, ώστε να συζητήσουν διμερή, αλλά και διεθνή θέματα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνομιλία τους διήρκεσε μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Για το περιεχόμενο της πρώτης συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter : «Μετά την τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχα μία θερμή και εποικοδομητική τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Συζητήσαμε επί μακρόν τους κοινούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση , όπως και την ανάγκη της συνεχούς ενδυνάμωσης της εταιρικής μας σχέσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως και της κοινής δήλωσης των Ευρωπαίων ηγετών, που υιοθέτησαν την τακτική του «μαστίγιου και καρότου» απέναντι στην Άγκυρα, η οποία αντέδρασε έντονα για τον χαρακτηρισμό ως «παράνομων» των ενεργειών της στην περιοχή. 

Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε απευθύνει και μήνυμα προς τους Έλληνες για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την 25η Μαρτίου του 1821 και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Υποσχέθηκε μάλιστα πως υπό την προεδρία του οι σχέσεις των δυο χωρών θα είναι στενότερες από ποτέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:55 - 26 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.