ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τη μέθοδο μαστίγιο-καρότο με την Τουρκία

13:19 - 26 Μαρ 2021 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τη μέθοδο μαστίγιο-καρότο με την Τουρκία
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής που διαδραματίστηκε στις 25/3. .

Όπως εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6, η Αθήνα επέβαλε τον ρυθμό της όσον αφορά τη Τουρκία χωρίς να ωραιοποιεί την κατάσταση και εξήγησε ότι χρειάζεται ψυχραιμία.

Εξήγησε παράλληλα, πως η Ελλάδα πράγματι χρησιμοποιεί τη μέθοδο μαστίγιο-καρότο και αυτό γιατί η Αθήνα θέλει να υπάρχει το πλαίσιο των κυρώσεων στο τραπέζι όμως πιστεύει και θέλει να διατηρήσει τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα .

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, θεωρεί ότι η ελληνική πλευρά έχει καταφέρει να αναδείξει τη στάση της Τουρκίας σε ένα ζήτημα ευρωτουρκικό και όχι περιφερειακό, ενώ αποκάλυψε πως ακόμη και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μίλησε στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου για τη στάση της Τουρκίας σημειώνοντας πως η στάση της Άγκυρας τον έχει προβληματίσει όπως και της Ρωσίας και της Κίνας.

Για τα επόμενα βήματα Αθήνας-Άγκυρας ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι θα γίνει η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Δένδια-Τσαβούσογλου, ενώ ο τρίτος γύρος των διερευνητικών επαφών θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:19 - 26 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.