ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Self test: «Εργαλείο» για το άνοιγμα– Πού θα είναι υποχρεωτικό

19:41 - 26 Μαρ 2021 | Πολιτική
Self test: «Εργαλείο» για το άνοιγμα– Πού θα είναι υποχρεωτικό
Ανακοινώσεις για τη στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά τα self test έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση της Παρασκευής (26/3) για την πορεία της πανδημίας.

Από όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκύπτει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης συνδέει τα self tests με το άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, το λιανεμπόριο, ο τουρισμός, τα δικαστήρια.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι θα είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή του τεστ εβδομαδιαίως σε ομάδες του πληθυσμού που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτους τους χώρους.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, τα τεστ στοχεύουν κυρίως στην εύρεση των ασυμπτωματικών. Το τεστ θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δράσεις. Θα βοηθήσει, εκτίμησε, στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.

Τα τεστ πληρούν όλες τις προδιαγραφές και λειτουργούν με τη λήψη σιέλου. Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου. Θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβομάδα για διάστημα δύο μηνών για όλους τους πολίτες. Εντούτοις, για να αποφευχθεί συνωστισμός τις πρώτες ημέρες εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες έως 67 ετών τις πρώτες ημέρες. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διάθεση των τεστ θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Αν είναι θετικό το πρώτο τεστ, θα γίνεται δεύτερο για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Για τα σχολεία θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργειά τους για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Υποχρεωτικό θα είναι επίσης το τεστ για τους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου και της εστίασης και της ναυτιλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:19 - 26 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.