ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: 1,5 εκατ. εμβολιασμοί εντός Απριλίου

08:24 - 29 Μαρ 2021 | Πολιτική
Κικίλιας: 1,5 εκατ. εμβολιασμοί εντός Απριλίου
Δε θα προτρέξω ανακοινώνοντας ημερομηνίες δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ερωτώμενος σχετικά με το πότε είναι πιθανό ένα νέο άνοιγμα, ενώ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, ο κος Κικίλιας διευκρίνισε μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ πως εντός Απριλίου θα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί.

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων επισημαίνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Προτεραιότητά μας είναι η δημοσιά υγεία, τόνισε ο κος Κικίλιας και πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Υγείας σχολίασε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

Στο παραπάνω, σχολίασε, θα λειτουργήσει βοηθητικά ο καλός καιρός, από εδώ και πέρα, αλλά και οι εμβολιασμοί και διενέργεια τεστ.

Αναφερόμενος μάλιστα στα οικιακά τεστ, επεσήμανε πως αυτά θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια.

Όπως εξήγησε ο κος Κικίλιας επί παραδείγματι, σε ό,τι αφορά το θέμα των σχολείων για την Γ Λυκείου, τίθεται το θέμα των Πανελλαδικών, και οι μαθητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να γίνουν οι εξετάσεις. 

Παράλληλα, πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπορίου, πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε πως για την εξέλιξη του ιού και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξεις του ιού και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις σε Αττική και άλλες πόλεις ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συστηματικά και με όποια πρόφαση και δικαιολογία έχει δημιουργήσει συνθήκες fake news για τον κορονοϊό και την μάχη της χώρας με την πανδημία δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος ο κος Κικίλιας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, 1.717 γιατρών και πάνω από 5.000 νοσηλευτών. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 29 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.