ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Με 70 νεκρούς ο Μητσοτάκης στήνει ειδικά δικαστήρια

18:15 - 30 Μαρ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Με 70 νεκρούς ο Μητσοτάκης στήνει ειδικά δικαστήρια
Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση πως «στήνει δίκες σκοπιμότητας για τους πολιτικούς αντιπάλους» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία πως επέλεξε το δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του διχασμού. «Μόνο να ξέρετε αυτός ο δρόμος είναι και ολισθηρός και επικίνδυνος για αυτόν που τον επιλέγει» σημείωσε, λέγοντας πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με καθεστωτική συμπεριφορά.

Μιλώντας στην Ολομέλεια - κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Νίκο Παππά- είπε πως «η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός, από το δράμα που ζει ο τόπος».

Εκτενή αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία, επισημαίνοντας πως η χώρα είναι «στον αυτόματο πιλότο μιας ατελέσφορης και αναποτελεσματικής καραντίνας για πέντε μήνες» και πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει μείνει απροστάτευτο. Όπως είπε η κυβέρνηση επιχειρεί μια μετατόπιση των ευθυνών, ενώ την ίδια ώρα οι πολίτες είναι απροστάτευτοι.

Ειδική αναφορά έκανε στον πρωθυπουργό - που δεν ήταν στην Ολομέλεια - λέγοντας «σοβαρά τώρα, κύριε Μητσοτάκη; Με εβδομήντα νεκρούς τη μέρα, με τον φόβο να σκιάζει την κοινωνία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, εσείς το μόνο που σκέπτεστε είναι πως θα στήσετε ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους;».

Προσέθεσε «σοβαρά, κύριε Μητσοτάκη; Με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, τους γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής που υποκριτικά χειροκροτούσατε να υψώνουν φωνή απόγνωσης, με την κοινωνία να απαιτεί υπευθυνότητα, σύνεση, χαμηλούς τόνους, εσείς μηχανορραφείτε, για να εκδικηθείτε και να εξουδετερώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Σοβαρά ; Με την οικονομία να βουλιάζει, την επιχειρηματικότητα σε καραντίνα, τη μεσαία τάξη σε κλοιό φόβου για το αύριο, τους νέους σε κλίμα οργής, εκατομμύρια εργαζόμενους σε κατάσταση πολιορκίας από την ανασφάλεια και τη φτώχεια, εσείς το μόνο που ονειρεύεστε ειδικά δικαστήρια, εδώλια, και εν τέλει διχασμό και πόλωση;».

Σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί εν μέσω πανδημίας να στήσει εκδικητικά δικαστήρια για τους πολιτικούς της αντιπάλους. «Θα έπρεπε και ως παράταξη και ως οικογένεια Μητσοτάκη να είχατε βγάλει τα συμπεράσματα, από τον τρόπο που επιχειρήσατε τότε να σπιλώσετε τους πολιτικούς αντιπάλους και πως αυτό γύρισε μπούμερανγκ» είπε. Μάλιστα προσέθεσε πως «το να επιχειρείτε το ίδιο αποτυχημένο τοξικό και διχαστικό σχέδιο και στις σημερινές περιστάσεις, αποδεικνύει ότι είστε εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Και σε ό,τι αφορά τον εμπνευστή και σκηνοθέτη του σχεδίου, αποδεικνύει ότι είναι ένας διχαστικός, κατώτερος των περιστάσεων και εν τέλει επικίνδυνος πρωθυπουργός».

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δίνει «γη και ύδωρ και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κρατικό χρήμα με τις λίστες Πέτσα σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης» . Για να προσθέσει «εμείς πόσες προανακριτικές επιτροπές να προκαλέσουμε μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση ; Δε θα ξέρουμε από που να το πιάσουμε και από που να το αφήσουμε».

Όσον αφορά στη «γαλάζια» πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή υπογράμμισε πως «αν λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης η επιλογή σας αυτή, που πέραν του ότι δημιουργεί κλίμα τοξικό και διχαστικό σε μια στιγμή κορύφωσης του εθνικού δράματος και της κοινωνικής κρίσης, γίνεται γιατί έχετε να ξεπληρώσετε γραμμάτια στη διαπλοκή, τότε να πω σας συμπονώ και θα το βρείτε σύντομα μπροστά σας. Αν όμως γίνεται και γιατί ταυτόχρονα πιστεύετε ότι έτσι θα επιχειρήσετε έναν αντιπερισπασμό που θα σας βγάλει από τα αδιέξοδα, τότε σας διαβεβαιώνω ότι είστε πολύ βαθιά νυχτωμένοι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «βαφτίζει σκάνδαλο μία γενναία προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο». Όπως είπε «αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έβαλε τους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης να βάλουν το χέρι στη τσέπη... προχωρήστε. Πλειοψηφία έχετε αν και όχι τόσο ενθουσιώδη από ότι βλέπω. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον».

Από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε πως «αισθάνομαι περήφανος αλλά και δυνατός πολιτικά είναι ότι δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν». Παράλληλα απευθύνθηκε στην κυβερνητική πτέρυγα, λέγοντας «το μόνο που θα σας πω είναι να προσέχετε μη πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.