ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης- Σακελλαροπούλου: Προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων με self test

13:43 - 31 Μαρ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης- Σακελλαροπούλου: Προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων με self test
Προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και ιδιαίτερα των Λυκείων έδωσαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (31/3).

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει… Το ευχάριστο είναι ότι παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες  μια ισορροπία στις εισαγωγές και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία της Αττικής» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αναμένουμε σήμερα τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών τις οποίες θα σεβαστούμε. Με δεδομένη τη κούραση των πολιτών από τα μέτρα, επιθυμούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά με ασφάλεια» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. 

Αναφορικά με τα σχολεία, ο κύριος Μητσοτάκης ανακοινώσε ότι θα χορηγηθούν κατά προτεραιότητα τα self test στους μαθητές και τους καθηγητές των Λυκείων για να ξανανοίξουν καθώς έχουν παραμείνει για μεγάλο διάστημα κλειστά 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως θετικό το γεγονός ότι ο εμβολιασμός προχωρά με μεγάλη ταχύτητα, με βάση τα εμβόλια που έχουμε, και υπογράμμισε το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι θετικοί στον να εμβολιαστούν.  

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η κούραση των πολιτών και να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων.

Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που παρουσίασε η κυβέρνηση την Τετάρτη (31/3), λέγοντας πως "για πρώτη φορά παρουσιάσαμε δημόσια και σε λεπτομέρεια τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της σημαντικής πρόσθετης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που εξασφάλισε η χώρα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονοϊού".

"Πιστεύω ότι το σχέδιο αυτό, το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς και με τα υπόλοιπα κόμματα και τελικά θα πάρει τη μορφή νόμου που θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μίλησε επίσης για "ευκαιρία να συμφωνήσουμε σε μια σειρά τολμηρών πολιτικών που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας, και θα δώσουν προοπτική και κυρίως ελπίδα στα νέα παιδιά, στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο σήμερα από την πανδημία".

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 31 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.